Το αριστερό μανίκι

Το ερώτημα είναι, αν αυτή η νέα μετριοπαθής εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και η συμπόρευσή του με την λογική, θα αποτελεί από εδώ και στο εξής τη νέα στρατηγική του

Ένα από τα πολιτικά μειονεκτήματα που έχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι πολλές φορές υπερβάλλει στην κριτική του προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το δίκιο του κι εκεί που το έχει.

Με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αυτό το λάθος δεν το έκανε.

Πρόσεξε να εστιάσει την κριτική του εκεί που και η κοινωνία έχει παράπονα από την κυβέρνηση, όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη αποτελεσματικών ελέγχων στα φαινόμενα αισχροκέρδειας ή στην διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για ζητήματα που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές της ηθικής και της διαφάνειας που πρεσβεύει η Ν.Δ.

Γι' αυτό και στα θέματα αυτά προκάλεσε θετικές εντυπώσεις.

Από την άλλη πλευρά, επειδή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει συνηθίσει να μιλά με ακλόνητα επιχειρήματα, φάνηκε η αμηχανία του να υποστηρίξει την πολιτική του στα εθνικά θέματα ή στο μεταναστευτικό, όπου οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφωθεί από τα ακραία στελέχη του που τον τραβάνε από το αριστερό μανίκι.

Το ερώτημα είναι, αν αυτή η νέα μετριοπαθής εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και η συμπόρευσή του με την λογική, θα αποτελεί από εδώ και στο εξής τη νέα στρατηγική του με την οποία θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του κέντρου, ή αν απλώς ήταν ένα φωτεινό διάλειμμα λόγω της παρουσίας του στον ΣΚΑΪ και θα επανέλθει κι ίδιος από αύριο στον λαϊκισμό και τις υπερβολές, υπαναχωρώντας και πάλι στις πιέσεις των στελεχών του να πάει ακόμα πιο αριστερά, ακόμα πιο σκληρά…

Είναι μια πάλη που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τους επιτελείς του από την επομένη της εκλογικής του ήττας, τον Ιούλιο του 2019.

«Θα τα αλλάξω όλα» είχε πει την νύχτα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, αλλά επί τρία χρόνια δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, ούτε στον δημόσιο λόγο του, αλλά ούτε και στα πρόσωπα που τον περιβάλλουν.

Είτε τώρα αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν ένα ολέθριο λάθος, είτε απλώς προσποιείται ότι το αντιλήφθηκε.

Διότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι γύρω του θα τον τραβούν όλο και περισσότερο από το αριστερό μανίκι…