Κλείσιμο

Στη Βουλή ο Κασιδιάρης;

Η δικαιοσύνη καλείται να ανακόψει την επάνοδο των χρυσαυγιτών στο κοινοβούλιο, και για μία ακόμη φορά να προστατεύσει με γνώμονα το νόμο, το συμφέρον της δημοκρατίας

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής και η δικαιοσύνη διεκπεραίωσε με επιτυχία το εγχείρημα, ο κίνδυνος επανεμφάνισης του ναζιστικού μορφώματος είναι και πάλι ορατός.


Παρά τη βαριά καταδίκη που επιφύλαξε η δικαιοσύνη στα τότε πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός, ότι οι περισσότεροι από αυτούς και κυρίως τα πρωτοκλασάτοι είναι στη φυλακή, υπάρχει ενδεχόμενο να μπεί και πάλι στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, υπό άλλο πολιτικό μανδύα.


Οι προσπάθειες του Ηλία Κασιδιάρη, που έχει ιδρύσει το κόμμα «Ελληνες», η πρόθεση του επίτιμου ανώτατου εισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου να ηγηθεί του πολιτικού σχηματισμού που έφτιαξε ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της ΧΑ, προς τα εκεί κατατείνουν. Να είναι και πάλι στο κοινοβούλιο οι Χρυσαυγίτες.


Η εικόνα να εισέρχεται στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης που έχει στην πλάτη του 13 χρόνια κάθειρξη για τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ είναι σοκαριστική, ακόμα και ως ενδεχόμενο.


Η δικαιοσύνη, με αυτά τα δεδομένα, καλείται να ανακόψει την επάνοδο των χρυσαυγιτών στο κοινοβούλιο, και για μία ακόμη φορά να προστατεύσει με γνώμονα το νόμο, το συμφέρον της δημοκρατίας.


Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση δεν αρκούν απο μόνες τους να κλείσουν την πόρτα της Βουλής στον Κασιδιάρη, όπως κι αν επιλέξει τελικά να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Οι δικαστές είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη και θα σηκώσουν το βάρος της απόφασης για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή. Αυτοί θα ερμηνεύσουν και θα εφαρμόσουν τον νόμο.Και αυτοί θα αιτιολογήσουν την απόφαση τους, ώστε να στέκει και να μην μπορεί να πέσει, ούτε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, στα οποία πιθανότατα να προσφύγει ο έγκλειστος Κασιδιάρης.


Ετσι, η απόφαση που θα λάβει ο Αρειος Πάγος, υπό διευρυμένη σύνθεση δικαστών, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σίγουρα δεν θα είναι μια εύκολη απόφαση. Θα είναι όμως μια απόφαση για τη δημοκρατία. Μια απόφαση που δεν θα επιτρέψει να γυρίσει ο κοινοβουλευτικός μας βίος χρόνια πίσω, τότε που υπό το φάσμα της οικονομικής κρίσης, μεγάλωσε το ναζιστικού τύπου κόμμα της Χρυσής Αυγής, τραυματίζοντας την ελληνική δημοκρατία.
 

TAGS: Βουλή