ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Η καλή πορεία της κυβέρνησης στα διαχειριστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των αστοχιών στις οποίες το Μαξίμου ανταποκρίθηκε διορθωτικά αμέσως, δεν απαντούν στην διαπίστωση που καταλήγουν πολλοί εξ εκείνων που επιθυμούν την επιτυχία της για το καλό της Ελλάδας και την ευημερία των πολιτών..

Τι μαθαίνετε; Πότε η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βάλει τάξη στο χάος με πρωτότυπες και τολμηρές προτάσεις; Λένε με ειλικρινές ενδιαφέρον όσοι απεχθάνονται το ρουσφέτι, αλλά αντιθέτως επιζητούν ουσιαστικές πολιτικές για τον αναγκαίο εξορθολογισμό του κράτους.

Ακούστε την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3

Οι πιο κακεντρεχείς σημειώνουν με νόημα εάν η πολιτική αντίληψη του Α. Τσίπρα περί των κοινωνικών παροχών εξακολουθεί να αγκαλιάζει τον Κ. Μητσοτάκη..

Είναι γεγονός ότι για την κυβέρνηση το 2019 φθάνει στο τέλος του με τον ούριο αέρα που έχει ακόμη από τις αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες Μητσοτάκη. Ήταν τέτοια η φόρα του καλοκαιριού και των πρώτων δράσεων που της έδωσαν τη δυνατότητα να έχει ακόμη μια κάποια ταχύτητα! Όχι, σπουδαία προφανώς. Ικανή μόνο για να τσουλάει! Και να τσαλαβουτάει, στα ίδια..

Εάν εξαιρέσουμε τη διανομή των επιδομάτων, την επίσπευση του Ελληνικού, την αποφυγή της χρεοκοπίας της ΔΕΗ, την τακτοποίηση του ναυπηγείου Σύρου, την εφαρμογή του αυτονόητου στη βασική αστυνόμευση, η κυβέρνηση δηλώνει την πρόθεση της για μεγάλα πράγματα, αλλά δεν κάνει το βήμα..

Έτσι αναμένονται νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βάζουν κανόνες στη διοργάνωση διαμαρτυριών, συλλαλητηρίων και άλλων συγκεντρώσεων ώστε να μην αποκλείεται το κέντρο της τουριστικής πλέον Αθήνας από 20 ανθρώπους, η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις φοιτητικές γενικές συνελεύσεις εντός ΑΕΙ μαζί με κάποιες άλλες σκέψεις σε άλλους τομείς που όμως ακόμη παραμένουν διατυπωμένες σκέψεις.

Το μόνο θέμα στο οποίο εμφανώς η κοινωνία διαπιστώνει την κυβερνητική ζέση είναι τα επιδόματα.

Δεν ξέρω πως σκέφτονται στο Μαξίμου για την πορεία τους στη συνέχεια. Επαναλαμβάνω τα τετριμμένα:
Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη του Α.Τσίπρα. Υπάρχει ένα πολιτισμικό χάος που χωρίζει το 2015 με το σήμερα. Αυτό είναι εμφανές ακόμη και στον πλέον σκληροπυρηνικό ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με τα σημερινά δεδομένα ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να πορευτεί νικηφόρα. Όμως δεν είναι, δεν μπορεί να είναι αυτό το ζητούμενο.
Εάν υπάρχει και νομίζω ότι υπάρχει ζητούμενο για το Μαξίμου, αυτό λογικά ΠΡΕΠΕΙ να είναι το επιπλέον, το κάτι παραπάνω από μια απλή διαχειριστική τακτοποίηση.

Θα συμφωνήσουμε ότι η συντηρητική μας αντίληψη και ιδιοσυγκρασία δεν σηκώνει εύκολα ανατροπές. Ό,τι στο παρελθόν επιχειρήθηκε μαζικά απέτυχε. Σκόνταψε στην κοινωνική άρνηση. Σήμερα, η εικόνα της κοινωνίας είναι διαφορετική. Αυτό όμως δε σημαίνει και πολλά. Άρα, η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει έναν ενδιάμεσο δρόμο. Να κάνει επίδειξη του αποτελέσματος που θα ήθελα για τις προσφερόμενες από το Κράτος των 95δις € ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!

Μπορεί να επιλέξει ένα Σχολείο από τα εκατοντάδες, ένα Νοσοκομείο, μία Δημόσια Υπηρεσία, να τα οργανώσει όπως πρέπει να στελεχωθούν και να αποδώσει έργο σε πολίτες οι οποίες κατά το πλείστον πληρώνουν για αυτές τις Υπηρεσίες χωρίς όμως να απολαμβάνουν επαρκή ποιότητα και ποσότητα. Αυτό το παράδειγμα ανά τομέα θα γίνει το υπόδειγμα για το πως θα ήθελε να οργανώσει τις κρατικές δομές ώστε να προσφέρουν πραγματικές Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση θα έχει κάνει ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα, χωρίς να φοβίσει τους πολίτες, αποστερώντας παράλληλα την αντιπολίτευση από τα συνήθη λαϊκιστικά ψέματα. Διότι οι πολίτες θα έχουν δει από κοντά, θα έχουν απολαύσει ο,τι επιζητούν χρόνια τώρα.

Για όλα αυτά χρειάζεται εργασία, μεθοδικότητα, στόχευση και φυσικά τόλμη.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχουν θάρρος και τόλμη στο Μαξίμου.

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα. Να γιορτάσετε όπως επιθυμείτε..