ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Με μία ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη ο Α. Τσίπρας επιβεβαίωσε πως όχι μόνο του αρέσει το κόμμα του 3-4%, αλλά επιπλέον νιώθει ασφάλεια και σιγουριά προφυλαγμένος στο περιβάλλον Κουμουνδούρου. Οι σύντροφοι είναι οι άνθρωποι του. Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται. Περί γούστου..

Επιτρέπει, έτσι, στον Κ. Μητσοτάκη να επικοινωνεί απευθείας με το 31% των ψηφοφόρων που για διάφορους λόγους επέλεξαν Τσίπρα τον περασμένο Ιούλιο.

Οι ψηφοφόροι Τσίπρα, πάλι, όσο βλέπουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γυμνό από πολιτικό λόγο, προσανατολισμό και προοπτική στρέφουν την προσοχή τους στον Μητσοτάκη.

Ανακαλύπτουν, καθημερινά, ότι δεν είναι ο μπαμπούλας με τον οποίο τους φόβισε ο Τσίπρας. Καταλαβαίνουν ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν από την διακυβέρνηση του τίποτε απ´ όσα κέρδισαν υποστηρίζοντας τον λαϊκιστή Τσίπρα.

Ο Mητσοτάκης στο κέντρο παίζει μονότερμα..

Ο Τσίπρας δεν χάνει την ευκαιρία, να επιβεβαιώνει σε κάθε του συνέντευξη (πρόσφατη Ν. Λυμπεράκη OPEN) πόσο βαθιά λαϊκιστής είναι. Πέραν από μια ακόμη επίδειξη αμορφωσιάς, με ένα ακόμη σετ από εμβληματικές ατάκες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απογοήτευσε εκείνους που τον ψήφισαν.

Ο πολιτικός του λόγος κενός, τα επιχειρήματα του σαθρά και αβαθή, με τη γνωστή εμμονή στον λαϊκισμό απευθύνθηκε αποκλειστικά στον..κλειστοφοβικό πυρήνα ενός αριστερού κόμματος.  Σα να μην κυβέρνησε ποτέ!

Ο Κ. Μητσοτάκης μόνος αλωνίζει! Με περιχαρακωμένο τον αντίπαλο του συνεχίζει την εμπέδωση του «νόμου και της τάξης» όπως επιθυμούν οι πολίτες, προφανώς ακόμη κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑϊκού 31%, προσφέρει λελογισμένη μείωση φόρων-ευπρόσδεκτη προφανώς απ´όλους- και εύχεται να επισπευστεί ο αναμενόμενος χειμώνας, για να περιορίσει την μεταναστευτική ροή στο Αιγαίο.

Κατά τ´ άλλα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης να ναι καλά..

Προφανώς τελειότητα δεν υπάρχει. Ο Κ. Μητσοτάκης δέχεται κριτική από δύο πλευρές. Οι φιλελεύθερων αντιλήψεων ψηφοφόροι που θέλουν τον ίδιο και τους υπουργούς πιο τολμηρούς, στο πεδίο της οικονομίας και οι Δεξιοί ψηφοφόροι που τον θέλουν πιο σκληρό στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Η ανάθεση της επιμελητείας για την οργάνωση των κλειστών δομών στον υφ. Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή είναι ορθή πολιτική απόφαση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκνευρισμένων πολιτών.

Αρκεί να συγκρίνει κανείς τον σχεδιασμό των νέων κλειστών  δομών με τις υπάρχουσες για να αντιληφθεί ότι η αντιμετώπιση του δύσκολου ζητήματος διαφέρει από τη διαχείριση των ημερών διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να στείλει η Ελλάδα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:

Η μια προς τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα. Να γνωρίζουν ότι θα κλειστούν σε κέντρο κράτησης έως ότου κριθεί η περίπτωση τους. Εάν δηλαδή θα πάρουν την προστασία του πρόσφυγα ή θα επιστραφούν στην Τουρκία.

Η δεύτερη, προς την ΕΕ. Ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους ευρωπαίους ηγέτες τους λέει πως η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της αναφορικά με την διαχείριση των μεταναστών και ταυτοχρόνως με το αποτέλεσμα που προσδοκά να έχει θα τους ζητήσει να διαμοιραστούν μετανάστες στις εταιρικές χώρες.

Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος. Με το δεδομένο ότι το καθεστώς Ερντογάν ευνοεί την διακίνηση ανθρώπων μέσω Αιγαίου Πελάγους και των εκκρεμοτήτων σε 70.000 φακέλους μεταναστών που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσει το κράτος των 95δις € προκειμένου να υποδεχθεί αλλά και να εντάξει χιλιάδες εξ´ αυτών που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Στη ζωή το απρόβλεπτο καθορίζει. Όμως όσο ο Πρωθυπουργός προχωρεί με σύνεση κ ψυχραιμία, με μάτια και αυτιά ανοικτά προς την κοινωνία, με λογική και αυτοπεποίθηση και όσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί στα ενδότερα του κόμματος 3-4% χάνοντας την επαφή του με την πραγματικότητα, τόσο θα μειώνει το πολιτικό κόστος από πιθανές απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από χρηστή κυβερνητική διαχείριση και σοβαρή στην κριτική της, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση..

 ΥΓ: Μεταξύ των εξαγγελθέντων από την κυβέρνηση μέτρων για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης περιλαμβάνεται η ενίσχυση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, με την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τις συνοριακές υπηρεσίες.

Να υποθέσουμε ότι ενισχυόμενες οι συνοριακές υπηρεσίες θα αποτρέπουν την προσέγγιση σκαφών με μετανάστες στις νησιωτικές ακτές;
Γιατί αλλιώς, θα είναι προλήψεις μόνο για προσλήψεις.

Καθόλου κακό κατά μια έννοια. Εννοείται  μόνο για το σημερινό κόμμα εξουσίας.