Οι βιασμοί της 12χρονης και ο ρόλος της μάνας

Η δικαιοσύνη καλό είναι να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της

Η ιστορία με το ανήλικο κορίτσι στον Κολωνό που υπέστη βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις από δεκάδες άτομα με πρωταγωνιστή τον αδίστακτο Ηλία Μίχο, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η υπόθεση από δικαστικής πλευράς έτρεξε γρήγορα και η δίκη για τα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος ενός ανήλικου και απροστάτευτου παιδιού δεν θα αργήσει.

Εκτός από τα στυγερά εγκλήματα του Ηλία Μίχου, ενός υποτίθεται, ευυπόληπτου πολίτη της περιοχής, που προκαλούν ανατριχίλα, αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση το βούλευμα παραπομπής σε δίκη των βιαστών της 12χρονης, οι δικαστές παραπέμπουν και τη μάνα της, όχι μόνον γιατί δεν πρόσεχε το ανήλικο κορίτσι, αλλά γιατί έκανε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τους βιασμούς του!

Η κατηγορία που αποδίδεται στη μητέρα της 12χρονης στηρίζεται σε δεδομένα της δικογραφίας, από τα οποία προκύπτει, ότι έστειλε στους υποψήφιους βιαστές του παιδιού, υλικό με γυμνές φωτογραφίες για να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους και για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με θύμα το ανήλικο κοριτσάκι.

Η υπόθεση σε ό,τι αφορά τη μάνα της 12χρονης θα ήταν μία ακόμη αποτρόπαιη πτυχή σε ένα στυγερό έγκλημα. Ομως για τη συγκεκριμένη μάνα είχε δημιουργηθεί μεγάλη κινητικότητα από συλλογικότητες για την απελευθέρωση της από τη φυλακή.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που είχαν παρασυρθεί, χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα της υπόθεσης και είχαν ξεκινήσει έναν αγώνα για να αποφυλακιστεί, με αιχμή το γεγονός, ότι τα παιδιά της είναι ανήλικα και χρήζουν προστασίας.

Δεκάδες δημοσιεύματα είχαν γραφεί για την ανάγκη η δικαιοσύνη να αφήσει αυτή τη μάνα έξω και πολλά είχαν επικρίνει τις δικαστικές αρχές που δεν το έκαναν.

Συμπέρασμα απ΄όλα αυτά; Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα τα θέματα της ποινικής εμπλοκής των ανθρώπων για να επιχειρείται πάνω σε αυτά να «κτιστούν» κινηματικές πρωτοβουλίες. Η δικαιοσύνη που έχει την ευθύνη του ξεκαθαρίσματος μιας υπόθεσης, και μάλιστα τόσο αποτρόπαιης, όσο ο βιασμός κατ' επανάληψη ενός ανήλικου κοριτσιού, καλό είναι να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Και οι αποφάσεις της βέβαια να κριθούν..