Οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες

Εκτός του ότι η ποινική εμπλοκή των έντεκα βουλευτών θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στο συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, θα προκαλέσει συνέπειες και στον ευρύτερο χώρο που καθορίζεται ως εθνικιστικός, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι διαδραματίζει ρόλο

To πλήγμα που δέχεται το κόμμα των Σπαρτιατών με τη δικαστική εμπλοκή του συνόλου των βουλευτών του, οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις από την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποτελεί μια εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική.

Εκτός του ότι η ποινική εμπλοκή των έντεκα βουλευτών θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στο συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, θα προκαλέσει συνέπειες και στον ευρύτερο χώρο που καθορίζεται ως εθνικιστικός, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι διαδραματίζει ρόλο.

Η κλήση των 11 βουλευτών ως υπόπτων για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες εκλογές, με την αιτιολογία ότι εμφανίζονταν ως υποψήφιοι με αρχηγό τον Βασίλη Στίγκα, αλλά ουσιαστικά ήταν «μανδύας» του Ηλία Κασιδιάρη δεν μπορεί παρά να έχει ευρύτερες συνέπειες και να προκαλέσει ευρύτερες εξελίξεις.

Σε πρώτη ανάγνωση, η κομματική χρηματοδότηση προς τους Σπαρτιάτες δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί, ενώ το Εκλογοδικείο, όπου υπάρχουν ήδη προσφυγές για το συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, είναι βέβαιο ότι θα έχει «πατήματα» για να εξευρεθεί λύση, που θα είναι σύμφωνη με τη συνταγματική και νομική μας τάξη.

Παράλληλα, η νέα ποινική εμπλοκή Κασιδιάρη θα έχει ως συνέπεια, ενδεχομένως, την παραμονή του στη φυλακή, αν τελικά του αποδοθεί νέα κατηγορία ως ηθικού αυτουργού των 11 βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες διαθέτουν εκ των πραγμάτων σε αυτή τη συγκυρία προφανές πολιτικό ενδιαφέρον, την ώρα που και στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα εξελίσσονται διαλυτικά και πάντως είναι εξόχως ρευστά.