Κλείσιμο

Οι αλληλέγγυοι και η μάνα της 12χρονης στον Κολωνό

Ειδικό κεφάλαιο στο βούλευμα για τη μάνα της 12χρονης, η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα των κατηγορουμένων

H φρικτή ιστορία με την βάναυση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό μέσα στη γειτονιά που ζούσε, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μίχο τον άνθρωπο που είχε το μίνι μάρκετ της περιοχής έχει συγκλονίσει.

Ο σοκαριστικός τρόπος της εκμετάλλευσης της ανήλικης που περιγράφεται σε δικαστικό βούλευμα 300 σελίδων, που έστειλε σε δίκη τους κακοποιητές της, δεν αφήνει αμφιβολίες για όσα συνέβησαν.

Οι δικαστές αλλά και ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης που έκαναν τις έρευνες και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων, επιφυλάσσουν στο βούλευμα της παραπομπής ειδικό κεφάλαιο για τη μάνα της 12χρονης, που ανήκει στον σκληρό πυρήνα των κατηγορουμένων, το νούμερο 2 μετά τον Μίχο.

Σημειώνουν οι δικαστές μεταξύ πολλών άλλων «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας, με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και με το να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της».

Κατά τους δικαστές η 37χρονη «προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες» την κόρη της, ενώ υπάρχει στη δικογραφία και φωτογραφικό υλικό με γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού που διακινούσε η μάνα σε υποψήφιους πελάτες.

Επιμένω στη μάνα, διότι δεκάδες αλληλέγγυοι που προσήλθαν στη δίκη για να εκφράσουν - και σωστά- την απέχθεια όλων μας για τον Ηλία Μίχο, βασικό οργανωτή και πρωταγωνιστή της κτηνωδίας, που έδρασε με πρωτοφανή εγκληματική συμπεριφορά, και τους άλλους που πλήρωναν και σεξουαλικά κακοποιούσαν το παιδάκι, υπήρξαν φωνές υπέρ της μάνας.

Παρά τα βαριά στοιχεία του κατηγορητηρίου εναντίον της. Τα παιδιά της, είναι κατανοητό, να στέκονται δίπλα της και να ισχυρίζονται ότι είναι αθώα. Οι αλληλέγγυοι όμως; Δεν περιμένουν τη δικαστική κρίση, δεν βλέπουν τα στοιχεία του κατηγορητηρίου; Aπό πού πείθονται, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν μετείχε στο πρωτοφανές έγκλημα; Η κάτι άλλο εκφράζουν που δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό;