Κλείσιμο

Μιλούν τα γεγονότα

Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο μόνος που υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να αποδεχθεί την συμφωνία για την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την στιγμή που αίρεται το εμπάργκο από τις δύο χώρες, για την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία.

Του Βασίλη Χιώτη


Για να καταλήξεις σε ένα λογικό συμπέρασμα, θα πρέπει να κοιτάξεις κατάματα τα γεγονότα.

Το γεγονός είναι, πως ο Ταγίπ Ερντογάν, πήρε τον λόγο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και δεν τόλμησε να πει τίποτα, από τα όσα παράλογα λέει για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και για την ανάγκη αποστρατικοποίησής τους.
Αυτό το γεγονός, είναι αδιαμφισβήτητο. Και η ανάγνωσή του είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο μόνος που το αμφισβήτησε, είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μίλησε χθες στη Βουλή και ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε πως αυτό δεν είναι καλή εξέλιξη στην Ελλάδα, επειδή ο Ερντογάν αναβάθμισε την θέση του στο ΝΑΤΟ.

Δεν το διάβασαν έτσι, ούτε οι υπόλοιποι σύμμαχοι, αλλά ούτε και η αντιπολίτευση στην Τουρκία, που κατηγορεί ήδη τον Ερντογάν ότι άλλα λέει στο εσωτερικό της χώρας κι άλλα όταν μιλάει στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο μόνος επίσης που υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να αποδεχθεί την συμφωνία για την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, από την στιγμή που αίρεται το εμπάργκο από τις δύο χώρες, για την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία.

Όπως είναι κι ο μόνος, που υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο χειρότερος διαχειριστής, στην χειρότερη στιγμή της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε χθες στη Βουλή.

Τώρα δύο τινά συμβαίνουν: 

‘Η ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο κι έχουν όλοι μαζί συνωμοτήσει εναντίον της χώρας, μηδέ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιρουμένου. 

Ή ο Αλέξης Τσίπρας έχει άδικο και προ των εκλογών που βλέπει να έρχονται, κλιμακώνει την στρατηγική του να τα βρίσκει όλα λάθος, χωρίς να εξαιρεί από την μηδενιστική ρητορική του ούτε θα εθνικά ζητήματα.

Για να καταλήξει κάποιος σε ένα λογικό συμπέρασμα, αρκεί να κοιτάξει ψυχρά τα γεγονότα…