Του Βασίλη Χιώτη

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, έχει αλλάξει ήδη όλα τα δεδομένα και τα προγνωστικά που υπήρχαν μέχρι χθες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Κινήματος Αλλαγής.

Πρώτον, διότι από τους επτά υποψηφίους, σε λίγες μέρες θα υπάρχουν μόνο τρείς, άντε το πολύ τέσσερις.

Δεύτερον, διότι όταν μπαίνει στο στίβο της μάχης, ένας υποψήφιος που κουβαλά το βαρύτερο όνομα που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε αυτή τη παράταξη, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει πρόεδρός της και πρωθυπουργός, τότε οι αντίπαλοί του τρομάζουν…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Δεν είναι όμως μια ανίκητη υποψηφιότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, θα πρέπει να εξηγήσει – και θα του ζητηθεί να το εξηγήσει - γιατί αποφάσισε τώρα να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. και δεν το έκανε πριν αποχωρήσει η Φώφη Γεννηματά. 

Θα πρέπει να εξηγήσει επίσης, γιατί οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, θα πρέπει να προτιμήσουν εκείνον κι όχι ένα νέο πρόσωπο που θα μπορούσε να εξουδετερώσει πολιτικούς όπως ο Μητσοτάκης κι ο Τσίπρας, όταν ακόμα κατηγορείται για εσφαλμένους χειρισμούς, όπως η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και η διαγραφή του Κώστα Σημίτη.

Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ποτέ κανένας αρχηγός κόμματος που παραιτήθηκε, δεν διεκδίκησε την επιστροφή του. Γιατί πάντα μέχρι σήμερα, οι ψηφοφόροι προτιμούσαν κάτι νέο, φρέσκο και άφθαρτο. Το επιχειρεί για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αλλά είναι μια λαμπερή υποψηφιότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατόρθωσε χθες να φέρει το Κίνημα Αλλαγής στην κορυφή της επικαιρότητας με την υποψηφιότητά του, κάτι που δεν κατόρθωσε  κανένας άλλος υποψήφιος, αλλά ούτε και το ίδιο το ΚΙΝ.ΑΛ με τις πρωτοβουλίες του τα τελευταία χρόνια.

Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, η επιστροφή Παπανδρέου δημιουργεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το ερώτημα είναι, αν αυτή η κατάσταση θα ευνοήσει, ή αν θα καταστρέψει την θετική αύρα, που υπάρχει πλέον υπέρ του Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτημα είναι αν αυτή η αύρα θα παραμείνει ως το τέλος, ή θα εξανεμιστεί μονομιάς, όταν βγουν τα μαχαίρια ,μεταξύ των υποψηφίων κι αρχίσουν τα παζάρια στο παρασκήνιο…