Του Στέλιου Κάνδια
 

Ένα δράμα εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα εκεί στο Οστράλια, και τώρα που έλαβε(;) τέλος ως Έλληνας ασυμβίβαστος με φιλότιμο και με αγνό από μπόλι αίμα δεν πρέπει να το καταπιείς. Οι ιταμοί απόγονοι των καταδίκων της Γηραιάς Αλβιόνας έκαναν τον “Νόλε” να φωνάζει σαν Κούρκουλος “όχι άλλο εμβόλιο”, γιατί δεν θέλησε να τα κουρκουλώσει τα πράγματα, και πήγε ανεμβολίαστος στην Αυστραλία θεωρώντας την open for season λόγω Australian Open. Είχε πάρει κι ένα “ιατρικό ελευθέρας” για τα μάτια του κόσμου, αλλά στους Αυστραλούς, που έχουν φλομώσει στα απαγορευτικά, τούς γούρλωσαν τα μάτια και πήραν ανάποδες στροφές, οπότε το “ελευθέρας” έκανε για μερόνυχτα τον κορυφαίο τενίστα Σέρβο Τομ Χανκς στο The Terminal. Ίσως γιατί είναι terminal case.

Διαδηλώσεις έγιναν, λέει, και στη χώρα μας για τον ομηρικό (κατά Σίμπσονς) αντισυστημικό αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά του ερυθρόσβερκου Αussie που όπως λένε και στη Σερβία, προσπάθησε να χτυπήσει μέσω του Νόλε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας τους, να τη γονατίσει. Και καλώς έγιναν διαδηλώσεις, γιατί εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε, και εφόσον οι παγκοσμιοποιημένοι Αυστραλοί μισούν τους αδελφούς Σέρβους, εξ αντανακλάσεως μισούν και τους Έλληνες κι ας είναι φίσκα από Έλληνες και οι ίδιοι. Αυτό άλλωστε θα το έλεγε και κάθε υποθηκοφύλακας της πλατείας Συντάγματος που σέβεται τον εαυτό του. Είναι σε άρθρο του Συντάγματος ότι δεν μπορείς να πειράξεις τον Νόλε τον Τζόλε τον Λόλεκ ή τον Μπόλεκ αν δεν έχει κάνει μπόλι.

Είναι γεγονός άλλωστε, ότι ο Αυστραλός κροκοδειλάκιας, χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν επιμένει ότι ασχολείται μόνο με τους αυστραλιανούς ποιμενικούς του, τα καγκουρό και τα κοάλα· άλλα σκέφτεται, το σερβικό έθνος απεργάζεται να χτυπήσει 24/7, κι ας μην ξέρει αν η Σερβία είναι χώρα ή μάρκα για δολώματα. Όλα τα άλλα ότι δήθεν οι Αυστραλοί, δεν σκέφτονται σαν παλαιοπασόκοι, να πουν “έλα μωρέ, καλό παιδί είναι, και ανεμπόλιαστος πρέπει να μπει ανεμπόδιστα”, αλλά όντως δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, εγώ τα ακούω εκ Περισσού, δηλαδή με δυσπιστία  κομμουνιστική. Μate, Αυστραλέ, αν όντως δεν ήθελες να έχεις πρόβλημα με τον COVID και την αλφαβήτα του θα έπρεπε να είχες φωνάξει στο down under τη Lady Mina Gaga να σου λύσει τα προβλήματα πριν πεις tsi-tsi-pas.

Γιατί μην έχετε αμφιβολία αδέλφια, οι Αυστραλοί, που είναι κι αυτοί γνωστοί μισέλληνες, για τον Έλληνα Τσιτσιπά καιροφυλακτούσαν να στήσουν επικοινωνιακό πάρτι, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν έχει tsipa πάνω του, κατέθεσε τα όπλα και έκανε το μονοδασικό των αδελφών Τζόχανσον (δεν θα κολλήσουμε στις ορολογίες, όλα τα μπόλια ένα ψέμα είναι - έχεις 5G σύνδεση με το πουργκατόριο και το σφράγισμα του Βελζεβούλη). Το είχε πει άλλωστε ο Κίσινγκερ, από τους Σέρβους αν πάρεις την αθλητική τους ιστορία δεν μένει τίποτα· κάτι ανάλογο άλλωστε (δεν) είχε πει και για τους Έλληνες, αλλά, εδώ που τα λέμε, μας βολεύει να το έχει πει, γιατί νιώθουμε σπουδαιότεροι αν μας κατατρέχουν όλοι.

Θα μου πεις τώρα, ίσως η αλήθεια να είναι πιο πεζή. Θα πεις ότι η Αυστραλία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που έκλεισε τα σύνορά της το Μάρτιο του 2020. Θα μου πεις ότι οι ξένοι επισκέπτες που έχουν προσβληθεί από Covid-19 το προηγούμενο εξάμηνο αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Θα μου πεις ότι οι Αυστραλοί σε θέματα μέτρων προστασίας δεν κοιτάνε Σέρβους, Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, ανεξαρτήτως της μαρκίζας που κουβαλάνε, παρότι η κατάρριψη του ρεκόρ των 20 Grand Slam από το “Νόλε” θα απέφερε τρέλα έσοδα. “Λέγε ό,τι θες λέγε” θα απαντήσει ένας υποθηκοφύλακας. Αν η πραγματικότητα δε μας αρέσει, ας συλλάβουμε την πραγματικότητα. 

Και κάπως έτσι o νούμερο 1 τενίστας παγκοσμίως, ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών και ένα ίνδαλμα εκατομμυρίων παιδιών κατάντησε ένα αστείο, που όμως είναι πολύ σοβαρό. Κατάντησε ένας Joke-οβιτς.