Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον φόνο Κατσουρή

Τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέδειξαν για μία ακόμη φορά, την έκταση του μέγιστου κοινωνικού προβλήματος της οπαδικής βίας

Τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή ενός νέου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, κατέδειξαν για μία ακόμη φορά, την έκταση του μέγιστου κοινωνικού προβλήματος, διότι και κοινωνικό πρόβλημα είναι, της οπαδικής βίας.

Η κυβέρνηση επιχείρησε έστω και εξ αφορμής της στυγερής αυτής δολοφονίας, να βάλει κάποια τάξη στο σκοτεινό χώρο των οργανωμένων των ποδοσφαιρικών ομάδων, εκεί που συρρέουν, δυστυχώς και άτομα με έκδηλη αντικοινωνικότητα.

Τα κυβερνητικά μέτρα θα κριθούν για την αποτελεσματικότητα τους στην πράξη, όπως επίσης και οι προσπάθειες που θα καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, που και εκείνοι δεσμεύτηκαν και συμφώνησαν σε συγκεκριμένα μέτρα.

Από την άλλη πλευρά οι αστυνομικές αρχές, που βαρύνονται με σωρεία παραλείψεων που συνετέλεσαν στο να γίνουν τα θλιβερά επεισόδια και να φθάσουμε στο φόνο Κατσουρή, επιχειρούν εκ των υστέρων έστω, να συμβάλλουν, όσο μπορούν στον εντοπισμό των υπευθύνων των επεισοδίων και κυρίως στη σύλληψη του δράστη της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου.

Από τις πληροφορίες που διακινούνται από πολλές πλευρές, φαίνεται πως η στυγερή δολοφονία αποτελεί ένα δύσκολο πάζλ για τις διωκτικές αρχές και ο εντοπισμός του φυσικού αυτουργού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται, πως εκτός των αρχικών λανθασμένων κινήσεων που οδήγησαν στη σύρραξη, δεν κινήθηκαν και πολύ μεθοδικά στις έρευνες απο την πρώτη ημέρα. Κάτι ακούστηκε με τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν χωρίς να τηρηθούν όλα τα νόμιμα. Η Δικαιοσύνη όμως στην οποία πλέον έχει περιέλθει η μεγάλη ευθύνη για την υπόθεση της δολοφονίας Κατσουρή, επιβάλλεται να επιδείξει σθένος και τόλμη. Γιατί αλλιώς η υπόθεση αυτή θα «στραβώσει» και δικαστικά, κάτι που δεν χρειάζεται να επισημανθεί, ότι θα σηματοδοτήσει μεγάλη απαξία για ένα κράτος δικαίου, όπως θέλουμε να είμαστε.

Δεν αρκεί η προφυλάκιση των 105 αρχικά συλληφθέντων (προστέθηκε και ένας ακόμα). Απαιτείται μεθοδική δικαστική δουλειά για να μπορέσει η υπόθεση να προχωρήσει, να αποδοθούν ευθύνες στον καθένα από τους κατηγορουμένους, να μπορεί να γίνει δίκη με αποδεικτικά στοιχεία και όχι με κατηγορητήρια που ενδέχεται να αποδειχθούν άδεια πουκάμισα.

Για όλα αυτά είναι η ώρα της Δικαιοσύνης.