Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη


Από το κυνηγητό και το κρυφτούλι που παίζουν δυο μέρες τώρα οι περίφημοι «προστατευόμενοι μάρτυρες» με τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, προκύπτει ένα αβίαστο συμπέρασμα:

Αυτά τα δύο πρόσωπα, έχουν περισσότερα να κρύψουν, από αυτά που μπορούν να αποκαλύψουν!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3

Κατ’ αρχάς, ενώ επισήμως δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα τους, διάφορα άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν την υπόθεση, έχουν φροντίσει να μας πληροφορήσουν αρκετά πράγματα για το προφίλ τους. 

***Ο Παύλος Πολάκης είχε πει από την πρώτη στιγμή, πως είναι δυο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, «που κελάηδησαν επειδή τους έπιασαν με τη γίδα στη πλάτη».
***Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης έχει πει πως είναι δυο πρώην στελέχη της NOVARTIS που τους έβλεπε στους διαδρόμους της Εισαγγελίας, όταν  προσερχόταν κι ίδιος να καταθέσει υπό καθεστώς προστασίας.
***Από τη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή, προκύπτει πως όλα αυτά που υποστηρίζουν πως γνωρίζουν, δεν τα θυμήθηκαν μονομιάς, αλλά σε δόσεις κάθε μήνα, αναιρώντας συχνά, τις μαρτυρίες που είχαν δώσει σε προηγούμενες καταθέσεις τους!
***Όλα αυτά που κατέθεσαν, κρίθηκαν ως μη αξιόπιστα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, καθώς τέθηκαν στο αρχείο οι καταγγελίες του για τα οκτώ από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που κατονόμασαν!!

Κατόπιν όλων αυτών, είναι περίπου προφανές γιατί τις δύο τελευταίες ημέρες προσπαθούν απεγνωσμένα να αποφύγουν να εμφανιστούν ενώπιον του κλιμακίου της προκαταρκτικής επιτροπής. Διότι γνωρίζουν πως τα όσα έχουν πει για «τροχήλατες βαλίτσες με χρήματα που έμπαιναν στο Μαξίμου» και για «δεσμίδες με χαρτονομίσματα που εξείχαν από υπουργικά κοστούμια», δεν θα αντέξουν στη βάσανο μιας κανονικής ανάκρισης. Αν εξεταστούν ποτέ οι προστατευόμενοι μάρτυρες, θα αποκαλυφθούν – είτε φορούν κουκούλα, είτε όχι- πως επινόησαν διάφορες ιστορίες, είτε γιατί έχουν ζωηρή φαντασία, είτε ευφάνταστους υποβολείς.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί κρύβονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί έχει χαλάσει τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει την κατάθεσή τους.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό πως κλιμάκιο της προκαταρκτικής επιτροπής θέλει να τους εξετάσει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει το παν για να σαμποτάρει την διαδικασία.

Ο Παπαγγελόπουλος ζήτησε την εξαίρεση του Πλεύρη. Λάππας και Γεροβασίλη πήγαν στην Εισαγγελία, ζητώντας την προστασία των μαρτύρων από μια διαδικασία απολύτως νομότυπη.

Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση στο FACEBOOK καταγγέλλοντας «την αποσυναρμολόγηση του κράτους δικαίου στη Δικαιοσύνη», ένα κράτος δικαίου που υπηρετούσε άψογα ο υπουργός του όταν εκβίαζε εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και η Εισαγγελία Διαφθοράς, που διέσυρε δέκα πολιτικά πρόσωπα βασιζόμενη στις μαρτυρίες αυτών των δύο κουκουλοφόρων μαρτύρων.

Κατόπιν όλων αυτών, δεν χρειάζεται καν να καταθέσουν οι δύο μάρτυρες, για να αντιληφθεί κι ο πιο αφελής, τι πραγματικά συνέβη σε αυτήν την υπόθεση.

Το αποκαλύπτει η συμπεριφορά των δυο μαρτύρων, αλλά και η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους προστατεύσει.


Έχουμε καταλάβει όλοι τι συνέβη…