Γιατί αργεί το ασθενοφόρο;

Ας αναρωτηθούμε ξανά τώρα: Ποιος φταίει που χάνονται ζωές επειδή αργούν τα ασθενοφόρα;

Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές σε μια χώρα, επειδή καθυστερεί να φτάσει το ασθενοφόρο, τότε αυτή η χώρα έχει πολλά ακόμα να κάνει, για να θεωρείται πολιτισμένο κράτος.
Αυτή είναι μια παραδοχή, που κάνουν όλα τα κόμματα όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση και ποτέ τα κόμματα που κυβερνούν.


Όσο άδικο όμως έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί να υποβαθμίσει ένα τέτοιο γεγονός όταν συμβαίνει, άλλο τόσο άδικο έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να σπεκουλάρουν και να λαϊκίσουν, κάθε φορά που χάνεται μια ζωή επειδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να νοσεί σοβαρά.


Ας δούμε τι συνέβη την Τρίτη στην Κω για να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα εργασίας:
Σε ένα νησί με 40.000 κατοίκους τον χειμώνα και άλλους 60.000 τουρίστες το καλοκαίρι, λειτουργεί ένα δημόσιο νοσοκομείο με ένα ασθενοφόρο!
Δεύτερο ασθενοφόρο υπάρχει και μάλιστα ολοκαίνουργιο. Αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να το κινήσει. Κι αυτό δεν γίνεται μόνο στην Κω. Γίνεται σε 67 διαφορετικές περιοχές της χώρας!!


Κάθε φορά που πάει μια κυβέρνηση να προσλάβει εποχικό προσωπικό για να κινηθούν περισσότερα ασθενοφόρα, η αντιπολίτευση φωνάζει για ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Κάθε φορά που μια κυβέρνηση πάει να προσλάβει προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, η αντιπολίτευση δεν γκρινιάζει. Αλλά χρειάζονται τουλάχιστον 18 μήνες για να πιάσουν οι προσληφθέντες δουλειά!!


Κι αυτό γίνεται για δεκαετίες. Σήμερα Τσίπρας και Ανδρουλάκης κατηγορούν τον Μητσοτάκη επειδή άργησε το ασθενοφόρο στην Κω προχθές και στην Νέα Μάκρη χθες. Αλλά και επί των ημερών τους, τα ασθενοφόρα το ίδιο αργούσαν, ίσως και περισσότερο.
Κι έθεταν το ίδιο σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές…


Προσέξτε τώρα και μια άλλη τραγική λεπτομέρεια: Τρία λεπτά από το σημείο στην Κω που ξεψύχησε η άτυχη γυναίκα, υπήρχε διαθέσιμο άλλο ασθενοφόρο με προσωπικό, αλλά ανήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. 


Και κανείς από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα, δεν έχει προβλέψει να αξιοποιούνται και ιδιωτικά ασθενοφόρα, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.


Αν πάει κάποιος να το θεσπίσει, είναι βέβαιο ότι θα κατηγορηθεί ότι πάει να βάλει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες στο ΕΣΥ… 


Ας αναρωτηθούμε ξανά τώρα: Ποιος φταίει που χάνονται ζωές επειδή αργούν τα ασθενοφόρα;