Για το καλάθι, ένα τρίποντο δεν φτάνει… 

Αυτό το περίφημο καλάθι του νοικοκυριού, έχει ένα κακό: Το γεμίζεις – όσο μπορείς να το γεμίσεις όταν είσαι φτωχός- και την επόμενη εβδομάδα είναι πάλι άδειο.  

Αυτό το ξέρει καλά η κυβέρνηση και γι αυτό δεν βιάζεται να πανηγυρίσει, επειδή η πρεμιέρα πήγε καλά. Οι λογικοί γνωρίζουν πως επειδή πήγε καλά την πρώτη εβδομάδα, δεν σημαίνει ότι θα πάει εξίσου καλά επί μήνες.


Διότι την τιμή δεν τη διαμορφώνει μόνο το σούπερ μάρκετ. Την διαμορφώνουν κι οι παραγωγοί, αλλά και οι  βιομήχανοι, που σύμφωνα με τον υπουργό δεν συνέβαλλαν στο μερίδιο που τους αναλογεί στην συγκράτηση των τιμών με τις οποίες προμηθεύουν την λιανική αγορά.
Από τη μια η κυβέρνηση λοιπόν, είναι ικανοποιημένη γιατί  μετά το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, βρήκε ένα τρόπο να χαλιναγωγήσει κάπως και την ακρίβεια στα σουπερ μάρκετ.


Από την άλλη γνωρίζει, ότι το ματς με την ακρίβεια δεν την κερδίζεις με ένα τρίποντο στο πρώτο καλάθι.
Χρειάζονται πολλά ακόμα τρίποντα στο καλάθι μέχρι τις εκλογές για να παραμείνει ήρεμη η κοινωνία. Και δυστυχώς για εκείνη, οι εκλογές είναι μακριά και το κυνήγι του κέρδους στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι διαρκές. Δεν είναι μια υπόθεση που την κερδίζεις εύκολα.


Η χθεσινή μάχη με το καλάθι μπορεί να μην πήγε άσχημα, αλλά τώρα τα χαμηλά εισοδήματα το θεωρούν κεκτημένο και θα εξοργιστούν αν διαπιστώσουν ότι ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα.


Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή για το μέλλον. Ο δύσκολος χειμώνας μόλις τώρα αρχίζει…