Ευχαριστώ Φώφη, ευχαριστώ Σταύρο…

Αν η απλή αναλογική ψηφιζόταν με περισσότερες από 200 ψήφους, τότε θα είχε άμεση εφαρμογή. Δηλαδή με απλή αναλογική θα διεξαγόταν και οι εκλογές του 2019.

Στις 22 Ιουλίου του 2016, η Βουλή των Ελλήνων έκανε δεκτό το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα της χώρας.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό από 179 βουλευτές, καθώς εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπερψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων.

Είναι αυτό που λένε, είχαμε Άγιο…

Γιατί αν στις ψήφους αυτών των τριών κομμάτων προσέθεταν τις ψήφους τους, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τότε η χώρα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική…

Αν η απλή αναλογική ψηφιζόταν με περισσότερες από 200 ψήφους, τότε θα είχε άμεση εφαρμογή. Δηλαδή με απλή αναλογική θα διεξαγόταν και οι εκλογές του 2019.

Δηλαδή θα είχαμε ακυβερνησία από τον Ιούλιο του 2019. Ούτε τουρίστας θα μας έμενε, ούτε επενδυτής, ούτε ευρώ στην τσέπη…

Αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό είναι και το παράπονό του, το οποίο εξέφρασε και δημοσίως την Τρίτη στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να μην μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία η Ν.Δ. και να μην μπορέσει να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει όλοι να φανταστούμε τι θα συνέβαινε στην χώρα, αν τον Ιούλιο του 2019 βυθιζόμαστε στην ακυβερνησία.

Τι θα συνέβαινε στην χώρα, αν δεν υπήρχε μια ισχυρή κυβέρνηση να αναλαμβάνει την ευθύνη να διαχειριστεί τα γεγονότα στον Έβρο, την πανδημία, την τουρκική προκλητικότητα και τόσα άλλα που μας συνέβησαν.

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν θα έπρεπε να συνεδριάσουν και να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, κάθε φορά που θα έπρεπε να αποφασιστεί εμβολιασμός, lock down, γενική επιφυλακή στα σύνορα και διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη. Αλλοίμονό μας… 

Μόνον έτσι θα συνειδητοποιήσουμε πόσο καταστροφικό είναι το εκλογικό σύστημα που θέσπισε ο Αλέξης Τσίπρας με την συνδρομή του Πάνου Καμμένου και του Βασίλη Λεβέντη, μόνο και μόνο για να εμποδίσει τους αντιπάλους του να κυβερνήσουν, αδιαφορώντας για το αν θα βυθίσει την χώρα στο χάος.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να απευθύνουμε ένα ευχαριστώ στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη που έσωσαν την χώρα, επειδή δεν υπέκυψαν στην πίεση του Αλέξη Τσίπρα.

Διότι αυτό τον εφιάλτη που θα ζήσουμε για ένα μήνα μετά την Κυριακή, θα τον ζούσαμε για τέσσερα χρόνια.  Αλλοίμονό μας…