ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ


Τα διορθώνει; Αυτό θα το δείξει στο επόμενο παρόμοιο συμβάν. Θα έχει πάρει το μάθημα; Είναι το ζητούμενο των πολιτών που πληρώνουμε την κρατική λειτουργία με 95 δισ € από τους πολύτιμους φόρους μας.

Ακούστε την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ 100,3

Αυτό όμως που μας χαροποιεί το τελευταίο εξάμηνο είναι η αμεσότατη αντίδραση της κυβέρνησης στα λάθη της! Τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Συνέβη και προχθές. Τρεις νιφάδες χιονιού προκάλεσαν πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε αμέσως το σφάλμα, κάλεσε τους υπουργούς Χρυσοχοΐδη και Καραμανλή να αναζητήσουν ευθύνες και σε λίγες ώρες καρατομήθηκε ο αρμόδιος αξιωματικός της Τροχαίας.

Αν..έμαθε η Τροχαία από το πάθημα των πολιτών θα το διαπιστώσουμε στην επόμενη παρόμοια χιονόπτωση. Όμως, είναι απολύτως θετικό, ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός δε μένει άπραγος, δεν προσπαθεί να κουκουλώσει, δεν αποδίδει μόνο την ευθύνη στους διερχόμενους οδηγούς.

Δεν έχουμε Μαξίμου που πιστεύει στις θεϊκές υπερφυσικές του ιδιότητες του, δεν έχουμε Μαξίμου που νομίζει είναι αλάθητο και ευτυχώς δεν έχουμε Μαξίμου που να διακατέχεται από διδακτισμό.

Θυμηθείτε μόνο ότι ζήσαμε με ένα τέτοιο Μαξίμου, υπό την διοίκηση Α.Τσίπρα επι 4 χρόνια. Πολύς καιρός για να μην το ξεχάσεις..

Φαντάζομαι στο εξής υπό την επιμονή του Πρωθυπουργού θα καταρτιστεί και θα εφαρμόζεται μελλοντικώς το σχέδιο δράσης στις περιπτώσεις χιονοπτώσεων χωρίς να κόβεται στα δύο η χώρα..

Θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα στην κατάκτηση του αυτονόητου. Το πρώτο βήμα έγινε με την ιδιωτικοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων, τόσο στην κατασκευή τους όσο και στη διαχείριση τους. Έφυγαν από τη στενή αρμοδιότητα του κράτους που δεν μπορούσε, δεν ήθελε, αδιάφορο πια, να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης λειτουργίας. Τα τελευταία χρόνια, τους μεγάλους υπεραστικούς δρόμους, διαχειρίζονται εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν και τη συντήρηση τους εισπράττοντας προφανώς το αντίτιμο μέσω των διοδίων. Το θέμα είναι το πακέτο αυτό είναι πια δικό τους κι όχι του κράτους. Κοινώς ξεμπερδέψαμε με μια υπηρεσία που δεν μπορούσε να την προσφέρει με σύγχρονους όρους το κράτος και η οποία πέρασε στον ιδιωτικό τομέα, που ξέρει ,αλλά και θέλει να κάνει καλύτερα τη δουλειά.

Το έργο αυτό οφείλει να το παρακολουθεί και να το εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών, ο υπουργός Κ. Καραμανλής.

Η κυκλοφοριακή διαχείριση αντιθέτως, ανήκει στην Τροχαία, η οποία διοικητικά εποπτεύεται από τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη. Εάν θα κυκλοφορούν ή όχι φορτηγά με τον χιονιά, εάν πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες τα επιβατηγά οχήματα ή ο,τι πρέπει να ισχύσει οφείλουν να το βρουν οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Καραμανλής με τους συνεργάτες τους ώστε να μην επαναληφθεί το φιάσκο που κλείνει το 2019.

Η αρχή έγινε με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου! Σε γενικές γραμμές. Προφανώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις της απειθαρχίας που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά φαίνεται να έχουμε κάνει μια ακόμη κατάκτηση. Τώρα ήρθε η ώρα για τη ΛΕΑ..

Μια από τις αιτίες που προκάλεσαν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη φάση της χιονόπτωσης ήταν και η επιλογή ορισμένων συμπατριωτών μας να κινούνται στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης ενώ αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Η απαγόρευση δεν τηρείται και φυσικά δεν αστυνομεύεται. Η Τροχαία δεν κάνει οσα οφείλει. Να εντοπίζει τους παραβάτες (μέρα μεσημέρι) και να τους τιμωρεί ώστε να σταματήσει αυτή η πολιτισμική παρεκτροπή.

Εάν το πάθημα της Τροχαίας έγινε μάθημα, υποθέτω (λογικά), η παραβίαση της κυκλοφορίας στη ΛΕΑ σύντομα θα πρέπει να μείνει στο παρελθόν. Ίδωμεν..

Η άμεση αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στα λάθη της κυβέρνησης είναι γεγονός. Χαροποιεί τους πολίτες για την επιλογή τους. Εννοείται πως δεν χορηγείται συγχωροχάρτι. Η κοινωνία αυξάνει τις απαιτήσεις της και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Θέλουμε, και στο βαθμό που πληρώνουμε ως συνεπείς τους φόρους μας, απαιτούμε από το Κράτος που διοικείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να αναβαθμίζει καθημερινά τις επιδόσεις του.

Αυτό είναι το πρόκριμα για το έτος 2020 που άρχισε την κούρσα του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η κυβέρνηση έχει τις προϋποθέσεις να επιτύχει. Όσο για τα φόντα, εξαρτάται από τις ικανότητες των υπουργών. Δεν φαίνονται όλοι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Δεν θα αργήσει η αξιολόγηση τους. Επιβάλλεται να γίνει εγκαίρως. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει...

Όλα θα πάνε καλά. Ευχόμαστε να επικρατήσει η λογική, η σύνεση στις ελληνοτουρκικες σχέσεις και ο Πρόεδρος Ερντογάν να παραμείνει μεταξύ των εγγυητών της Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Θα είναι εντελώς άδικο να χαθούν από αμυαλοσύνη οι κόποι των προσπαθειών μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά.
Υγεία, Ειρήνη, Καλοτυχία..