Δεν είμαστε χρυσόψαρα…

Oι ψηφοφόροι δεν είναι χρυσόψαρα. Θυμούνται, κρίνουν κι όταν έλθει η ώρα των εκλογών τιμωρούν…

Με την χθεσινή του απόφαση του να παραιτηθεί, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, κατάφερε να εκθέσει σχεδόν τους πάντες στο πολιτικό σκηνικό.
Την κυβέρνησή του και το κόμμα του, που επί μια εβδομάδα προσπαθούσε να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία του παραπτώματός του.
Την αξιωματική αντιπολίτευση, που απαιτούσε από την πρώτη ημέρα την παραίτησή του, ενώ δεν την ζήτησε από τους βουλευτές της, όταν αποκαλύφθηκε ότι και οι ίδιοι είχαν υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα.
Την Βουλή των Ελλήνων, που για μια ακόμη φορά, δεν κατόρθωσε να εντοπίσει το παράπτωμα του βουλευτή. Μέσω του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες, ενώ η σχετική νομοθεσία είναι σαφέστατη.
Διότι τα κόμματα και οι πολιτικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι πολίτες ξεχνούν εύκολα, σαν να είναι χρυσόψαρα.
Η Νέα Δημοκρατία μετά την υπόθεση Πάτση, όφειλε να γνωρίζει ότι τέτοια παραπτώματα αν δεν τα τιμωρήσεις από την πρώτη στιγμή, τα πληρώνεις όλο και περισσότερο, όταν τα ανέχεσαι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, ζήτησε την διαγραφή του βουλευτή, πιστεύοντας ότι ξεχάσαμε ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είχαν εντοπιστεί να παραβιάζουν την νομοθεσία η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, χωρίς ποτέ να ζητήσουν την έδρα τους, ή την διαγραφή τους από το κόμμα. Και φυσικά δεν έχει αποδοκιμάσει καν τόσους μήνες, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Πάππα που με απόφαση της Δικαιοσύνης είναι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο.
Και η Βουλή, που στην περίπτωση Πάτση δεσμεύθηκε ότι στο εξής οι έλεγχοι στα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών θα είναι αυστηρότεροι, απέδειξε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει κι ότι συνεχίζει να κάνει τα στραβά μάτια στις παρατυπίες των βουλευτών.
Μόνο που οι ψηφοφόροι δεν είναι χρυσόψαρα. Θυμούνται, κρίνουν κι όταν έλθει η ώρα των εκλογών τιμωρούν…