Του ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Πάνω που λέγαμε ότι συναίνεση δεν γίνεται με Τζανακόπουλο και Πολάκη να σου ο αρχηγός Αλέξης που πολλοί ενδόμυχα λατρεύουν ως τον εν δυνάμει αρχηγό της κεντροαριστεράς να προσδιορίζει τη βασική Αρχή του. Είπε βροντερά και με καμάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη φορά που η Αριστερά θα έρθει στην εξουσία θα αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας!

Μόλις δέχθηκε τις πρώτες βολές από τους αντιπάλους του ο τέως Πρωθυπουργός έσπευσε να αναδιπλωθεί. Κακώς! Δεν πρέπει να χάνει τον αυθορμητισμό του! Όλο το ταλέντο και η γοητεία του είναι ακριβώς αυτό: Να αυτο-αποκαλύπτεται. Να παρουσιάζει τον εαυτό του. Τις ενδόμυχες σκέψεις του. Να κάνει την αληθινή αυτοκριτική για τα λάθη του στην διακυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Διότι δεν άκουσε τις συμβουλές ούτε της συζύγου του, αλλά ούτε και του Πολάκη, με το μυαλό του οποίου είναι ερωτευμένη η σύζυγος του Μπαζιάνα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου..

Τι του είχαν πει; Μα να μην αρκεστεί στην τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑίων στις κυβερνητικές και κρατικές θέσεις, αλλά να αλώσει τους αρμούς της εξουσίας! Εκείνος δεν πήρε τοις μετρητοίς τις συμβουλές τους και ηττήθηκε επαναλαμβανόμενα στις εκλογές του 2019. Αλλιώς θα ήταν τα πράγματα εάν έβαζε μερικούς αντιπάλους του στη φυλακή, όπως εγκαίρως συνέστησε η πολιτική διάνοια ο οικογενειακός του φίλος Π.Πολάκης.

Και ενώ κακώς υποχρεωνόταν σε αναδίπλωση ο Τσίπρας με τη δικαιολογία ότι εννοούσε τους κομματικούς διορισμούς, προφανώς και οι προηγούμενοι είχαν πέσει στο ίδιο παράπτωμα, βγήκαν κάποιοι δικοί του να πουν ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε ή ότι το είπε  πάνω στη ροή του λόγου του. Μα, επιτέλους γιατί αναμειγνύονται στα λόγια του Αρχηγού διάφοροι ΣΥΡΙΖΟπαρατρεχάμενοι; Ο Πρόεδρος Αλέξης δεν χρειάζεται διερμηνείς.

Μιλά άριστα. Εξηγεί τα πάντα. Δεν κρύβει λόγια.

Εξήγησε ο άνθρωπος ότι δεν αρκεί να τοποθετήσεις τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑίο σε κρατική θέση, αλλά ο αστυνομικός, ο δικαστικός, ο δάσκαλος, ο καθηγητής, ο δημοτικός υπάλληλος, πρέπει να είναι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως κομματικοί ώστε η 2η Φορά Αριστερά να εγκαθιδρύσει το απολυταρχικό καθεστώς με το αριστερό πρόσημο.

Μπορεί να ενοχλεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολοκληρωτισμός δεν είναι μόνο δεξιός, αλλά υπάρχει και ο αριστερός Ολοκληρωτισμός.

Ο Α. Τσίπρας περιέγραψε το σύστημα διακυβέρνησης που προτιμά. Το οποίο φυσικά δεν είναι η Δημοκρατία. Στη Δημοκρατία οι αρθρώσεις του πολιτεύματος δεν είναι πακτωμένες ούτε τσιμεντωμένες. Οι Εξουσίες είναι Ανεξάρτητες και εργάζονται από κοινού για την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών. Αντιθέτως, στην απολυταρχία που επιθυμεί ο Α. Τσίπρας οι Εξουσίες είναι μία: Του Αρχηγού..

Οι δημόσιες εκμυστηρεύσεις του Α. Τσίπρα δεν απευθύνονται μόνο στους οπαδούς του κόμματος του 3%. Αλλά σε ένα ευρύτερο κοινό που τον αντιλαμβάνεται ως ηγέτη της κεντροαριστεράς. Ε, λοιπόν δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να ξέρει ο άλλος ότι ο αρχηγός που ενδόμυχα ονειρεύεται για την κεντροαριστερά γουστάρει χούντα.

Φαντάζομαι τη χαρά των αριστερών ή των αστών φιλελεύθερων καθώς ανακαλύπτουν νέες πτυχές του ταλαντούχου κυρίου Τσίπρα.

Βρήκαν επιτέλους τον άνθρωπο που μπορεί να τραβήξει με επιτυχία την παράταξη. Απέναντι στον κεντροδεξιό φιλελεύθερο Μητσοτάκη ξεπροβάλλει ο κεντροαριστερός Τσίπρας που εμπνέεται από τους δημοκρατικούς τρόπους του Λένιν και τις μεθόδους του Στάλιν.

Μια μοναδική κεντροαριστερή εμπειρία από τον σοσιαλδημοκράτη Α. Τσίπρα!

Η απολυταρχία στα αριστερά, αναμένει..