Αιγυπτιακό δικαστήριο επέτρεψε τη συνέχιση της κράτησης του Ever Given

Aιγυπτιακό δικαστήριο την Κυριακή απέρριψε προσφυγή της ιαπωνικής πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given Shoei Kisen κατά της συνεχιζόμενης κράτησης του πλοίου από τις αρχές της Διώρυγας της Σουέζ, δήλωσε δικηγόρος στο Reuters.
 
Mε την προσάραξή του το τεράστιο πλοίο παρεμπόδισε την κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες στις 23 Μαρτίου, σταματώντας την κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις και διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο. 

Η προσφυγή έγινε στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης στο οικονομικό εφετείο στην Ισμαηλία, στο οποίο έχει προσφύγει η αρχή του καναλιού ζητώντας αποζημίωση 916 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Shoei Kisen τόσο για την προσάραξη όσο και για τα έξοδα επιχείρησης απελευθέρωσης του πλοίου. 

Το εφετείο την Κυριακή παρέπεμψε την υπόθεση σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να το εξετάσει το άλλο Σάββατο, δήλωσε ο Ahmed Abu Ali, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους πλοιοκτήτες. 

Οποιαδήποτε απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου θα μπορούσε να εφεσιβληθεί  και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ένας άλλος δικηγόρος της υπόθεσης, ο Ahmed Abu Shanab, επισημαίνοντας ότι η νομική διαμάχη θα μπορούσε να τραβήξει σε μάκρος.
 

Πηγή: skai.gr