Μουντιάλ 2022: H Βραζιλία τσέκαρε το εισιτήριο πρόκρισης, 1-0 την Ελβετία - Βίντεο

Οι Βραζιλιάνοι δυσκολεύτηκαν, τους ακυρώθηκε γκολ, αλλά βρήκαν τη λύτρωση στο 83', με σκόρερ τον Καζεμίρο

H δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στη φάση των «16», μετά τη Γαλλία, έγινε σήμερα η Βραζιλία η οποία επικράτησε 1-0 της Ελβετίας.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η «σελεσάο» αλλά και φλύαρη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου σπαταλώντας τις ευκαιρίες της, με τον Καζεμίρο να δίνει τελικά τη λύση. Ήταν το 83ο λεπτό με τον Ροντρίγκο να βρίσκει τον 30χρονο χαφ μέσα στην περιοχή και αυτός με φοβερό βολέ στην κίνηση, εκτέλεσε τον Ζόμερ για το 1-0 με το σκορ να μένει ως το φινάλε!

Στους 6 βαθμούς η Βραζιλία που προκρίθηκε ήδη, έμεινε στους 3 η Ελβετία και θέλει την τελευταία αγωνιστική να μη χάσει από τη Σερβία και να μην νικήσει το Καμερούν τη Βραζιλία για να προκριθεί, επίσης.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τη Βραζιλία ο Τίτε. Ο Άλισον στο τέρμα και οι Μιλιτάο, Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο στην τετράδα της άμυνας. Κασεμίρο, Πακετά, Φρεντ η τριάδα του άξονα, με τους Ραφίνια, Βινίσιους στα εξτρέμ και τον Ρισάρλισον στην κορυφή της επίθεσης.

Mε 4-4-2 κατέβασε την Ελβετία ο Μουράτ Γιακίν. Ο Ζόμερ στην εστία και οι Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες στην άμυνα. Ο Φρόιλερ αμυντικό χαφ, με τους Ρίντερ, Τζάκα μπροστά του και τον Σο σε ρόλο δεκαριού. Δίδυμο στην επίθεση οι Εμπολό και Βάργκας.

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, με τον αγώνα να είναι αρκετά ισορροπημένος και τις δυο ομάδες να περιορίζονται σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Ο Ρισάρλισον και ο Βινίσιους προσπάθησαν να απειλήσουν σε κάποιες στιγμές, αλλά τόσο η άμυνα της Ελβετίας, όσο και ο Ζόμερ έλεγαν «όχι» και έκοβαν τις προσπάθειες τους.

Στο 27’ οι Βραζιλιάνοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Ζόμερ έδιωξε το κοντινό πλασέ του Βινίσιους, με τον Ρονάλντο να βρίσκεται στην κερκίδα και να παρακολουθεί τη «σελεσάο» στην προσπάθειά της να επιστρέψει στον τίτλο μετά το 2002! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Το δεύτερο μέρος του αγώνα βρήκε την Ελβετία να έχει την πρώτη της μεγάλη φάση, όταν στο 53’ ο Τζάκα έκανε μια ωραία αλλαγή, ο Βίντμερ το παράλληλο γύρισμα, με τους Βραζιλιάνους αρχικά να μην μπορούν να διώξουν, αλλά τελικά να το καταφέρνει ο Τιάγκο Σίλβα.

Στο 56’ οι Βραζιλιάνοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με τον Βινίσιους να κάνει μια ωραία σέντρα με το εξωτερικό, αλλά ο Ρισάρλισον δεν πρόλαβε και η μπάλα πέρασε άουτ. Η «σελεσάο» άνοιξε τελικά στο σκορ στο 64’ με ένα εξαιρετικό πλασέ του Βινίσιους, αλλά δε μέτρησε για οφσάιντ στον Ρισάρλισον στην αρχή της φάσης.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού η ομάδα του Τίτε απειλούσε συνεχώς τα καρέ της Ελβετίας, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, το οποίο τελικά ήρθε στο 83’. Ύστερα από ασίστ του Ροντρίγκο, ο Καζεμίρο με ωραίο σουτ στην κίνησε έκανε το 1-0 χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις η Βραζιλία έφτασε μια ανάσα από το 2-0, με τον Βινίσιους να σπάει στον Ροντρίγκο, ο οποίος όμως πλάσαρε πάνω στον Ακάντζι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με τη Βραζιλία να κάνει το 2/2 και να εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεύτερη ομάδα μετά τη Γαλλία η «σελεσάο» που παίρνει το εισιτήριο από τη 2η κιόλας αγωνιστική.

MVP: Ο Καζεμίρο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού. Πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ ήταν από τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας που απειλούσαν συνεχώς και έβαζαν σε μπελάδες την άμυνα της Ελβετίας.

Η σφυρίχτρα: Ο Ιβάν Μπαρτόν σωστά ακύρωσε το γκολ του Βινίσιους για οφσάιντ, γενικά άφηνε το ματς να παιχτεί και δεν σφύριζε ιδιαίτερα.
 

Πηγή: sport-fm.gr