Μουντιάλ 2022: Μοιρασιά για Καμερούν-Σερβία σε ματσάρα και… χαμός στον 7ο όμιλο

Σε ένα χορταστικό ματς με ανατροπές Καμερούν και Σερβία έμειναν στο 3-3 αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ

Με ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα εκτός από νικητή άνοιξε το πρόγραμμα της Δευτέρας για το Μουντιάλ του Κατάρ. Καμερούν και Σερβία ήρθαν ισόπαλες 3-3 παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό στον έβδομο όμιλο, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο αλλά αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική.

Τα «λιοντάρια» παρά το σοκ του αποκλεισμού του Ονάνα λίγο πριν τη σέντρα προηγήθηκαν στο 29’ με τον Καστελέτο, αλλά οι «πλάβι» με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και οδηγό τον Ζίβκοβιτς που είχε δύο ασίστ έφτασαν σε ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από Πάβλοβιτς (45+1) και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3) και ένα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από τον Μίτροβιτς (53’).

Πάνω που το ματς έδειχνε να έχει πάρει το δρόμο του, η είσοδος του Αμπουμπακάρ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς στο 63’ μείωσε και στο 66’ σέρβιρε την ισοφάριση στον Τσούπο-Μοτίνγκ. Η Σερβία έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες στο υπολειπόμενο διάστημα αλλά το 3-3 δεν άλλαξε.

Πλέον, κι ενώ εκκρεμεί το απογευματινό Βραζιλία-Ελβετία (18:00), όλα θα κριθούν την Παρασκευή στις… παράλληλες αναμετρήσεις Σερβία-Ελβετία (21:00) και Βραζιλία-Καμερούν (21:00).

Πολύ καλός ο αεικίνητος Ζίβκοβιτς στα 78 λεπτά που έπαιξε, θετική η παρουσία του Κούντε που έπαιξε 67 λεπτά και έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Με καλές και κακές στιγμές ο Ενκουλού που έβγαλε όλο το ματς.

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Ριγκομπέρτ Σονγκ επέλεξε διάταξη 4-3-3 για το Καμερούν. Την εστία υπερασπίστηκε ο Επασί, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Φάι, Καστεγέτο, Ενκουλού και Τόλο. Στον άξονα κινούνταν οι Ανγκισά, Κούντε και Χόνγκλα, στα φτερά της επίθεσης βρέθηκαν οι Εμπεμό και Εκαμπί, ενώ στην κορυφή της ο Τσούπο-Μοτίνγκ.

Την Σερβία, ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς παρέταξε σε 3-4-3. Ο Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τριάδα στην άμυνα τους Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς και Πάβλοβιτς. Οι Ζίβκοβιτς, Λούκιτς, Μαξίμοβιτς και Κόστιτς στην μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση οι Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Μίτροβιτς.

Το ματς

Γεμάτο ανατροπές το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι δύο ομάδες για αρκετή ώρα έψαχναν τα πατήματα τους στο γήπεδο, με την Σερβία να είναι καλύτερη και να έχει την κατοχή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Σερβία ήρθε με τον Μίτροβιτς στο 10ο λεπτό, όπου πέρασε εύκολα τον αντίπαλο του με μια προσποίηση, σούταρε και χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Μίτροβιτς συνέχισε να κάνει τη ζωή των Καμερουνέζων αμυντικών δύσκολη, όταν ένα μακρινό του σουτ πέρασε λίγο έξω από το τέρμα του Επασί. Ο Κούντε είχε αναλάβει όλα τα στημένα του Καμερούν και απειλούσε τους αντιπάλους, χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά ο Καστεγέτο σόκαρε την Σερβία στο 29', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε απαρατήρητος από τους αντιπάλους και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα.

Οι Σέρβοι δυσκολεύτηκαν να βρουν πάλι ρυθμό, δεν έβγαλαν την αναμενόμενη αντίδραση και οι παίκτες του Ριγκομπέρτ Σονγκ εκμεταλλευόντουσαν τα λάθη των αντιπάλων, χωρίς όμως να καταφέρουν να διπλασιάσουν τα τέρματα. Στις καθυστερήσεις, η Σερβία κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω. Στο 45+1', μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πάβλοβιτς με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση, με τον Επασί να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 45+3' έγραψε το 2-1, όταν με ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή επέτρεψε στη Σερβία να αναπνεύσει.

Το Καμερούν εντελώς αποδιοργανωμένο στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε να απειλήσει και οι τυπικά φιλοξενούμενοι εισέβαλαν συνεχώς στην αντίπαλη άμυνα, με όλες τους τις προσπάθειες να είναι οφσάιντ. Στο 53ο λεπτό, οι Σέρβοι συνεργάστηκαν όμορφα, ο Ζίβκοβιτς έδωσε έτοιμο γκολ στον ελεύθερο Μίτροβιτς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η είσοδος του Αμπουμπακάρ στο ματς, στη θέση του Χονγκλά, ήταν καταλυτική. Στο 63' βγήκε μόνος του στη κόντρα, απέφυγε με ντρίμπλα τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και έσκαψε τη μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα του Σέρβου κίπερ.

Ο βοηθός, αρχικά, είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ, αλλά έπειτα από επέμβαση του VAR, το γκολ μέτρησε κανονικά και οι Καμερουνέζοι άρχισαν να πιστεύουν για τη νίκη. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Αμπουμπακάρ μετά από αντεπίθεση, μπήκε στη περιοχή από δεξιά, πάσαρε στον Τσούπο-Μοτίνγκ, ο οποίος πλάσαρε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και έγραψε το τελικό 3-3.

Σερβία (Ντράγκαν Στοίκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (53′ Σ.Μίτροβιτς) , Α. Ζίβκοβιτς (68′ Ράντονιτς), Λούκιτς, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (90+2′ Τζούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίκοβιτς-Σάβιτς (79′ Γκρούγιτς), Μίτροβιτς.

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σόνγκ): Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστεγέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά (81′ Γκουέτ), Κούντε (68′ Μπασογκόγκ), Χόνγκλα ( 52′ Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81′ Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ. Εκαμπί (68′ Οντουά).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) Βραζιλία 1 αγ. 3βαθ. (2:0)
2) Ελβετία 1 αγ. 3βαθ. (1:0)
3) Καμερούν 2 αγ. 1 βαθ. (3:4)
4) Σερβία 2 αγ. 1 βαθ. (3:5)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

28 Νοεμβρίου

18:00 Βραζιλία-Ελβετία

2 Δεκεμβρίου

21:00 Καμερούν-Βραζιλία
21:00 Σερβία-Ελβετία

Πηγή: sport-fm.gr