Μουντιάλ 2022: Ολλανδός «μάγος ο Ντάμφρις, έστειλε τους «οράνιε» στους «8», 3-1 τις ΗΠΑ - Δείτε τα γκολ

Οι Ολλανδοί κινδύνευσαν μετά τη μείωση του σκορ από τους Αμερικάνους, αλλά «καθάρισαν» με το γκολ του Ντάμφρις, ο οποίος είχε «σερβίρει» τα δύο προηγούμενα τέρματα της ομάδας του

Total… Ντάμφρις και στους «8» η Ολλανδία. Με τον μπακ της Ίντερ να κάνει μαγική εμφάνιση (1 γκολ/2 ασίστ), οι «οράνιε» επικράτησαν 3-1 των ΗΠΑ και έγιναν η πρώτη ομάδα που σφράγισε εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Στο μυαλό του κόουτς

Με σύστημα 3-5-2 παρέταξε την Ολλανδία ο Φαν Χάαλ. Ο Νόπερτ ήταν στο τέρμα, Τίμπερ, Φαν Ντάικ και Άκε στο κέντρο της άμυνας, Ντάμφρις και Μπλιντ είχαν δεξιά και αριστερή πλευρά αντιστοίχως, ενώ Ντε Ρουν και Φρ. Ντε Γιόνγκ ήταν στον άξονα, με τον Κλάασεν βρίσκεται πίσω από το επιθετικό δίδυμο Χάκπο και Ντεπάι.

Με 4-3-3 οι ΗΠΑ. Ο Τέρνερ στο τέρμα, Ντεστ, Ζίμερμαν, Ριμ και Ρόμπινσον στην άμυνα. Μούσα, Άνταμς και ΜακΚένι η τριάδα στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ήταν εκείνη των Γουεάλ, Πούλισικ και Φερέιρα.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Το ματς

Η Ολλανδία ήταν το φαβορί, αλλά οι ΗΠΑ μπήκαν καλύτερα και με μεγαλύτερη ένταση στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να σκοράρουν νωρίς. Ο Πούλισικ έκανε αντίθετη κίνηση και έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά το γέμισμα του Άνταμς, αλλά ο Νόπερτ τον νίκησε στο τετ-α-τετ (3’).

Η ομάδα του Φαν Χάαλ έμοιαζε αρκετά νωχελική στο ξεκίνημα, αλλά βρήκε ένα (ωραίο) γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Αλλάζοντας 20 φορές την μπάλα, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα με το σουτ του Ντεπάι (10’) λίγο πριν το ύψος του πέναλτι, μετά το γύρισμα ακριβείας του Ντάμφρις.

Οι ΗΠΑ δεν προήθηκαν και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και απείλησαν στο 13’ με τον Πούλισικ να κάνει τα γύρισμα από τα αριστερά και την άμυνα της Ολλανδίας να διώχνει όπως-όπως. Η πρώτη επίσκεψη για την Ολλανδία μετά το γκολ έγινε στο 18’, με τον Μπλιντ να πατάει περιοχή, αλλά να κάνει κάκιστο σουτ. Στο 30’, σε επίθεση καρμπόν με το 1-0, ο Ντάμφρις έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά διάβασε έστω και την ύστατη στιγμή τη φάση και έδιωξε πριν προλάβουν να απειλήσουν Χάκπο και Ντεπάι.

Η Ολλανδία είχε αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η ομάδα των ΗΠΑ επανήλθε στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, έχοντας μία πολύ καλή στιγμή στο 43’ με τον Ντεστ που έκανε ωραία σόλο προσπάθεια, αλλά δεν σκέφτηκε την πάσα στο τέλος και το σουτ του έδιωξε ο Νόπερτ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τις ΗΠΑ, οι «οράνιε» πέτυχαν στις καθυστερήσεις και 2ο τέρμα και μάλιστα καρμπόν με το 1-0. Ο Ντάμφρις έκανε ξανά γύρισμα ακριβείας και ο Μπλιντ εκτέλεσε από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας για το 2-0 στο 45’+1’.

Οι ΗΠΑ ήξεραν ότι έπρεπε να δράσουν άμεσα και μπήκαν δυνατά και στο β’ μέρος. Σε ένα δίπλεπτο μέσα έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά και στο εις βάρος τους 3-0. Ο Ριμ λίγο έλειψε να σκοράρει από κοντά με προβολή, αλλά ο Χάκπο έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Από παρ’ ολίγον ωραίος λίγο έλειψε ο αμυντικός της Φούλαμ να γίνει μοιραίος, αφού προσπάθησε να διώξει προ του Ντεπάι με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία και ο Τέρνερ απέτρεψε το γκολ των Ολλανδών.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Πηγή: skai.gr