Μουντιάλ 2022: Η Ισπανία διέσυρε 7-0 την Κόστα Ρίκα και έδειξε ότι μπορεί να φτάσει τελικό (βίντεο)

Η Ισπανία ήταν απολαυστική και ασταμάτητη, κράτησε στις μηδέν τελικές την αδύναμη Κόστα Ρίκα και τη διέλυσε με 7-0, στέλνοντας μήνυμα πως στο Μουντιάλ είναι έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα

Πω, πω μια Ισπανία! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν καταιγιστική, δεν πάτησε φρένο και διέλυσε με το απίθανο 7-0 την αδύναμη Κόστα Ρίκα, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάπως έτσι, η «φούρια ρόχα» έστειλε το μήνυμά της πως κατεβαίνει στο Μουντιάλ με πολύ υψηλούς στόχους και σκόρπισε… τρόμο στους αντιπάλους της, ενώ την ίδια ώρα έβαλε στέρεες βάσεις για να πάρει την πρόκριση και την πρωτιά στον 5ο όμιλο. Κλειδώνει την πρόκριση με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Γερμανία η Ισπανία, με την Κόστα Ρίκα όπως φαίνεται να αποτελεί τον «σάκο του μποξ» στο γκρουπ.

Απίστευτη αποτελεσματικότητα από τη «φούρια ρόχα» που είχε επτά γκολ σε επτά τελικές στην εστία, ενώ οι Κοσταρικανοί τελείωσαν το ματς χωρίς τελική! Κάτι που έχουν καταφέρει μόνο οι ίδιοι εκ νέου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε την Ισπανία ο Λουίς Ενρίκε. Ο Σιμόν στην εστία και οι Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα στην τετράδα της άμυνας. Τριάδα στον άξονα οι Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι, με τους Φεράν Τορές, Ασένσιο στα εξτρέμ και ο Όλμο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 5-4-1 κατέβασε την Κόστα Ρίκα ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες. Ο Νάβας στην εστία, με τους Μαρτίνες, Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο αποτελούν την αμυντική πεντάδα. Δύο χαφ οι Τεγέδα, Μπόρχες, με τους Μπένετ, Κάμπελ στα πλάγια και τον Κοντρέρας σε ρόλο φορ.

Το ματς

Η Ισπανία μπήκε με φόρα στο ματς και έφτιαχνε τη μια φάση μετά την άλλη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πέδρι έκανε την σέντρα, ο Όλμο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Ντάνι Όλμο έκανε υπέροχη ντρίμπλα πάνω σε έναν αντίπαλο και σκόραρε με λόμπα για το 1-0. Από εκεί και πέρα, οι Ισπανοί είχαν πάρει τον αέρα στους Κοσταρικανούς και απειλούσαν συνεχώς την εστία του Κέιλορ Νάβας.

Στο 21ο λεπτό είχαμε και δεύτερο γκολ για τους Ίβηρες, με τον Άλμπα να κάνει ένα υπέροχο γύρισμα και ο Ασένσιο με σουτ στην κίνηση να γράφει το 2-0 για την ομάδα του. Το 3-0 δεν άργησε όταν η Ισπανία κέρδισε πέναλτι στο 29’ για πάτημα του Ντουάρτε στον Άλμπα. Δυο λεπτά αργότερα ο Φεράν Τόρες εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα. Μάλιστα, μετά από το 1934 η Ισπανία πέτυχε τρία τέρματα σε πρώτο ημίχρονο σε αγώνα Μουντιάλ!

Τα λεπτά περνούσαν, με τους Ισπανούς να απειλούν, η Κόστα Ρίκα έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις και την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να πηγαίνει στα αποδυτήρια με ισχυρό προβάδισμα (3-0).

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με την ίδια… όρεξη, με την Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να αντιδράσει στην ανωτερότητα της «φούρια ρόχα». Μετά από αδράνεια στην άμυνα των Κοσταρικανών, ο Ασένσιο έκλεψε και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Νάβας για το 4-0 στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, με την Ισπανία να δείχνει πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος.

Τα λεπτά κυλούσαν η ομάδα του Ενρίκε συνέχιζε… το βιολί της και διεύρυνε κι άλλο το σκορ στο 74’. Μετά από ωραία σέντρα του Μοράτα, ο Γκάβι με φοβερό βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νάβας!

Τα 90 λεπτά συμπληρώθηκαν με τον ρέφερι να δίνει οκτώ λεπτά έξτρα χρόνο. Οι Ισπανοί ήταν ασταμάτητοι και δεν… λυπήθηκαν καθόλου τους Κοσταρικανούς ξεχειλώνοντας το σκορ ακόμη περισσότερο. Ο Σολέρ μετά από ασταθή επέμβαση του Νάβας, έγραψε το 6-0 για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε στο 90ο λεπτό. Ο Μοράτα στο 90+3’ διαμόρφωσε το τελικό 7-0 για την Ισπανία, με την Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να αντιδράσει καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μάλιστα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της «φούρια ρόχα» στην ιστορία της στο Μουντιάλ, με τους ηττημένους να μην έχουν τελική στον αγώνα!

MVP: Ο Γκάβι έκανε απίθανη εμφάνιση, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ρυθμιστής στο χώρο του κέντρου, έφτιαχνε (μόνο γιατί οι Κοσταρικανοί δεν έκαναν επιθέσεις) διαρκώς για τους συμπαίκτες του και έτρεχε ασταμάτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Για κερασάκι στην τούρτα σκοράρει το πιο όμορφο τέρμα στο ματς στο 74ο λεπτό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας – Μαρτίνες, Φούλερ, Κάλβο, Ντουάρτε, Οβιέδο – Τεγέδα, Μπόρχες – Μπένετ, Κάμπελ, Κοντρέρας

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι, Φεράν Τορές, Ασένσιο, Όλμο.

Πηγή: sport-fm.gr