Μουντιάλ 2022: Αγγλικός «περίπατος» 3-0 τη Σενεγάλη, πριν την «τιτανομαχία» με τη Γαλλία

Άνετο 3-0 για την Αγγλία, που με τους Μπέλιγχαμ και Φόντεν σε μεγάλη βραδιά πάτησε τη Σενεγάλη και πέρασε στα προημιτελικά, όπου περιμένει η Γαλλία

Και τώρα, γιγαντομαχία με τη Γαλλία. Η Αγγλία ήταν άλλη κλάση ενάντια στη Σενεγάλη, τη νίκησε 3-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όπου θα ανταμώσει με τους «τρικολόρ».

Μεγάλο ματς από Μπέλιγχαμ-Φόντεν, από ένα γκολ οι Κέιν, Χέντερσον και Σάκα, με τον Βρετανό αρχηγό να κάνει επιτέλους σεφτέ στο Κατάρ.

Για τους ηττημένους, στον πάγκο έμεινε ο Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού, με τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» να επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από μία αξιοπρεπέστατη πορεία Μουντιάλ.

Στο μυαλό του κόουτς

Εκ νέου σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον Πίκφορντ στην εστία και τους Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ και Σο στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ έπαιξαν οι Χέντερσον, Ράις και Μπέλιγχαμ με τους Φόντεν και Σάκα στα άκρα, πλάι στον Κέιν.

Από την άλλη, ο Αλιού Σισέ κατέβασε τη Σενεγάλη με 4-2-3-1, έχοντας τον Ε. Μεντί κάτω από τα δοκάρια και τους Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό και Γιακόμπς στην άμυνα. Στον άξονα επιλέχτηκαν Ν. Μεντί και Σις, με Ι. Σαρ, Ι. Εντιαγέ και Ντιατά πίσω από τον Ντιά.

Το ματς

Η πρώτη φάση άργησε να έρθει, καθώς παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν οι Άγγλοι στα πρώτα λεπτά, υστερούσαν στην τελική πάσα. Εντέλει, πρώτοι απείλησαν οι Σενεγαλέζοι, με τον Σαρ να σουτάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 23’.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Ντιά μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έπιασε το σουτ αλλά είδε τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, όμως στο 38’ οι Αφρικανοί είδαν την Αγγλία να σκοράρει στην πρώτη της ευκαιρία!

Ο Κέιν βρήκε τον Μπέλιγχαμ και εκείνος έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Χέντερσον, που με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Σε εκείνη τη φάση τα «λιοντάρια της Τεράνγκα»... σκόρπισαν, με τον Κέιν να έχει σουτ άουτ στο 41’ όμως να φτάνει τελικά στο πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ στο 45+3'! Και πάλι είχε συμμετοχή ο Μπέλιγχαμ, που έκανε εξαιρετική προσπάθεια και τροφοδότησε τον Φόντεν, ο οποίος βρήκε με μία τον αρχηγό της ομάδας και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0.

Το 3-0 ήρθε από το Σάκα στο 57', ενώ οι Βρετανοί θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει ακόμη μεγαλύτερο σκορ, καθώς οι παίκτες της Σενεγάλης έμοιαζαν να καταρρέουν στον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: sport-fm.gr