Χτύπησε σαν… νίντζα η Ιαπωνία και «καθάρισε» την Γερμανία με 1-2 (βίντεο)

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33’, είχε δύο δοκάρια στην επανάληψη αλλά δεν «καθάρισε» την Ιαπωνία κι εκείνη την… πλήγωσε κάνοντας απίστευτη ανατροπή (2-1) με γκολ των Νυτοάν και Ασάνο, που μπήκαν αλλαγή!

Ο Χάνζι Φλικ παράταξε τη Γερμανία με σύστημα 4-2-3-1, τον Νόιερ κάτω από τα γκολπόστ και τους Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ και Ράουμ στην ευθεία στην άμυνα. Κίμιχ και Γκιντογκάν ήταν στον άξονα, με τους Γκνάμπρι και Μουσιάλα στα άκρα της επίθεσης και τον Μίλερ πίσω από τον Χάφερτς που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ.
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου από την άλλη «κατέβασε» την Ιαπωνία επίσης σε σχηματισμό 4-2-3-1, τον Γκόντα στην εστία και τους Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Ιτακούρα και Ναγκατόμο τετράδα στα μετόπισθεν. Εντο και Τανάκα αποτέλεσαν την δυάδα στα χαφ, με τους Γ. Ίτο, Καμάντα και Κούμπο να είναι η τριπλέτα πίσω από τον Μαέντα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 


Το ματς:


Την αναμενόμενη εικόνα είχε ο αγώνας στο ξεκίνημα. Με τα «πάντσερ» να παίρνουν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορούν με υπομονή, αλλά να μην βρίσκουν τρόπο να γίνουν απειλητικά.
Καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι όχι μόνο πίεσαν σωστά κι έκλεισαν τους χώρους αποτελεσματικά, αλλά είχαν εμφανή στόχευση να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση για να κάνουν την… ζημιά. Το πέτυχαν μάλιστα στο 8’, με το γκολ του Μαέντα ωστόσο ορθώς να μην μετράει για οφσάιντ του σκόρερ!
Μετά το πρώτα 15’, πάντως, η Γερμανία κατάφερε να βρει τα «πατήματά» της, να βγάλει ωραίους συνδυασμούς και γρήγορες συνεργασίες, παίζοντας κυρίως από αριστερά με τον Ράουμ -αφού τα εξτρέμ της έκλειναν κεντρικά- και να φτιάξει φάσεις για γκολ…
Η κεφαλιά του Ρίντιγκερ από κόρνερ με κομπίνα του Κίμιχ, στο 16ο λεπτό, πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Γκόντα έβγαλε εντυπωσιακά τη «βολίδα» του δεύτερου, τέσσερα λεπτά μετά, ενώ ο Γκιντογκάν σπατάλησε δύο ευκαιρίες για το 1-0 μέσα σε ένα λεπτό!


Τελικά, η όλο και πιο κυριαρχική εικόνα της «νατσιονάλμανσαφτ» επιβραβεύθηκε λίγο μετά το ημίωρο. Με τον Κίμιχ να βγάζει μια φοβερή διαγώνια μπαλιά για τον προωθημένο Ράουμ, εκείνον να ανατρέπεται… εις διπλούν από τον γκολκίπερ της Ιαπωνίας και τον Γκιντογκάν να… εξιλεώνεται, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι για το 1-0, στο 33ο λεπτό.
Όπως… αρμόζει σε μια Γερμανία, οι παίκτες της κυνήγησαν και ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσουν το «τρίποντο» από ημίχρονο, διατηρώντας την ξεκάθαρη υπεροχή. Το πέτυχαν, στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, με τον Χάφερτς, αλλά σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο άσος της Τσέλσι ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Γκνάμπρι…
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 3-4-3 στην επανάληψη, θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα «μείνει» στο ματς. Όμως και πάλι, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:


Γερμανία (Χάνζι Φλικ, 4-2-3-1): Νόιερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογκάν, Γκνάμπρι, Μίλερ, Μουσιάλα, Χάφερτς.
Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου, 4-2-3-1): Γκόντα, Χ. Σακάι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο, Εντο, Τανάκα, Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ , Μαέντα.

Πηγή: skai.gr