Μουντιάλ 2022: Τα βρήκαν… στη μέση Μαρόκο και Κροατία

Δημιούργησαν φάσεις αλλά το ματς έληξε στο 0-0

Ένα ματς μοιρασμένο σε δύο μέρη, με το Μαρόκο να είναι πιο απειλητικό στο πρώτο ημίχρονο και τη Κροατία στο δεύτερο. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να σκοράρουν, ωστόσο το παιχνίδι έληξε σε ένα άνοστο 0-0.

Το ματς

Η Κροατία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Σταδιακά, το Μαρόκο βρήκε τα πατήματα του και κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, ώστε να απειλήσει. Η πρώτη ευκαιρία για τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» ήταν στο 13ο λεπτό, με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Χακίμι. Ένα μακρινό σουτ του Πέρισιτς στο 17’ ήταν η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η επιθετική τριάδα (Ζιγιές, Εν-Νεσιρί, Μπουφάλ) και οι ακραίοι μπακ (Μαζράουι, Χακίμι) του Μαρόκου προσπάθησαν να δώσουν τις λύσεις που αναζητούσε η ομάδα τους από την αρχή του ματς, ωστόσο, ο Λιβάκοβιτς δεν τους επέτρεψε να βρουν δίχτυα. Παρ΄ όλο που ο Βλάσιτς αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να βγάλει όλο το πρώτο μέρος. Η Κροατία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική από το 40’ και μετά, αλλά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το «μηδέν» στο σκορ.

Η Κροατία, που είχε την κατοχή, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό τον ρυθμό του παιχνιδιού και να αναγκάσει το Μαρόκο σε λάθη. Η ομάδα του Ρεγκράκι ήταν πιο απειλητική, ωστόσο, οι Κροάτες ήταν αυτοί σημείωσαν τις καλύτερες φάσεις.

Ο Βλάσιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, μη μπορώντας να συνεχίσει στο παιχνίδι. Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε καλύτερο για τη Κροατία, κάνοντας περισσότερες και πιο επικίνδυνες φάσεις. Άτυχος στάθηκε και ο Μαζράουι, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στο 53’ και ενώ προσπάθησε να συνεχίσει, ο Ουαλίντ Ρεγκράκι πέρασε στη θέση του τον Αλάχ Ατιγιάτ.

Η Κροατία στο δεύτερο μέρος απείλησε περισσότερο και έδειξε περισσότερη όρεξη για να πάρει τη νίκη, δεν κατάφερε όμως να ξεπεράσει τις δεδομένες προσδοκίες της προηγούμενης φιναλίστ.
 

Πηγή: sport-fm.gr