Βρέθηκε χρυσός σε μέγεθος μπάλας του γκολφ σε ποτάμι της Αγγλίας - Δείτε φωτογραφίες

Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ για το μεγαλύτερο «ψήγμα» χρυσού που βρέθηκε στα βρετανικά ύδατα χρονολογείται από το 1808. Πρόκειται για ένα κομμάτι βάρους 59 γραμμαρίων που ανακαλύφθηκε στην Κορνουάλη

Τo μεγαλύτερο «ψήγμα» χρυσού που έχει ανακαλυφθεί στη Βρετανία εδώ και 500 χρόνια ανασύρθηκε από ποταμό της Σκωτίας, όπως γράφει η «Sun». Ονομάστηκε «Douglas Nugget» και ανακαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά ο τυχερός ιδιοκτήτης του κράτησε την ιστορία του μυστική μέχρι σήμερα. 

Οι ειδικοί το αποτιμούν στις 50.000 λίρες και λένε ότι είναι το μεγαλύτερο ψήγμα που έχει βρεθεί στα βρετανικά ύδατα εδώ και 500 χρόνια.

Ο χρυσός σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Το «ψήγμα» ανακαλύφθηκε με μια μέθοδο που ονομάζεται «sniping» σε μια κοίτη ποταμού της Σκωτίας. Ο 40χρονος χομπίστας, ο οποίος έχει περάσει 20 χρόνια κυνηγώντας χρυσό ανέφερε: «Ακολουθούσα μια ρωγμή στο υπέδαφος και βρήκα περίπου 2 γραμμάρια λεπτού χρυσού. Κάλεσα τον φίλο μου να ρίξει μια ματιά και υποθέσαμε και οι δύο ότι το βάρος του ήταν περίπου 5-7 γραμμάρια. Μόνο όταν το αφαίρεσα συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο ήταν. Έβγαλα το γάντι μου και το σήκωσα, πήδηξα έξω από το νερό και φώναξα "Μπίνγκο!" στον φίλο μου. Ήμασταν και οι δύο εμβρόντητοι και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Ο χρυσός φυλάσσεται σε μια θυρίδα, καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα το κάνει. Και η τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε είναι ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό.

Ο χρυσός σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Ο εμπειρογνώμονας χρυσού, Leon Kirk, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα συναρπαστικό και πρωτοφανές εύρημα. Θα έλεγα ότι αξίζει, τουλάχιστον, 50.000 λίρες, αλλά, καθώς είναι πιο σπάνιο από μια Aston Martin ή ένα αυγό Faberge, ένας δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε εύκολα να έρθει και να πληρώσει πολύ περισσότερα γι' αυτό».

Πριν από το «Douglas Nugget», ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ για το μεγαλύτερο «ψήγμα» χρυσού που βρέθηκε στα βρετανικά ύδατα χρονολογείται από το 1808. Πρόκειται για ένα κομμάτι βάρους 59 γραμμαρίων που ανακαλύφθηκε στην Κορνουάλη.
 

Πηγή: skai.gr