Κλείσιμο

Όταν ο παλαίμαχος μποξέρ Τζο Λιούις έβγαλε «νοκ άουτ» τον Μοχάμεντ Άλι με μια… ατάκα - Βίντεο 

Τζο Λιούις και Μοχάμεντ Άλι διατηρούσαν μια πολύ καλή σχέση, τρέφοντας αισθήματα αλληλοσεβασμού

Ο Τζο Λιούις είναι ένα αξιοσέβαστο όνομα στην ιστορία της πυγμαχίας. Ο Αμερικανός πυγμάχος αγωνίστηκε για σχεδόν 20 χρόνια, και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πυγμάχους, ειδικά της παλαιότερης γενιάς (1937 - 1949). Ο Μοχάμεντ Άλι έγινε ο σούπερ σταρ του μποξ της επόμενης γενιάς, και κατά συνέπεια, οι δύο τους διατηρούσαν μια πολύ καλή σχέση, τρέφοντας αισθήματα αλληλοσεβασμού.

Το 1966, τόσο ο Άλι όσο και ο Λούις εμφανίστηκαν σε ένα talk show όπου επιδόθηκαν σε αλληλοπειράγματα. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Άλι γιατί έδειχνε ενοχλημένος, και ο Άλι είπε χαριτολογώντας ότι δεν θεωρούσε τον Λούις καλύτερο από αυτόν.

«- Γιατί φαίνεσαι τόσο θλιμμένος πρωταθλητή; 


»- Είμαι έκπληκτος, είμαι πραγματικά προσβεβλημένος. Δεν είναι σωστό αυτό που μόλις είπες, ο ‘μεγαλύτερος πρωταθλητής βαρέων βαρών’ (ο Λιούις) είμαι γέννημα θρέμμα της πόλης σου και μιλάς για τον Λούις. Ο Λιούις δεν θα ήταν τίποτα για μένα».

Στη συνέχεια, ο Άλι έκανε στον Λιουίς την ίδια ερώτηση: «Τζο θα σου πω... Τζο, πιστεύεις ότι θα έχεις μια ελπίδα μαζί μου;» Ο Λιούις, ο οποίος ήταν συνήθως λιγομίλητος, έδωσε μια μάλλον ταιριαστή απάντηση στον Άλι. Είπε: «Λοιπόν, Κλέι (Κάσιους Κλέι το όνομα του Άλι πριν ασπαστεί τον ισλαμισμό) την εποχή που έκανα στην καριέρα μου, έκανα την περιοδεία’ ο αλήτης του μήνα’».

Ο Άλι δεν υπήρχε περίπτωση να μη… σηκώσει το γάντι. Ρώτησε: «Αλήτης του μήνα; Θα ήμουν αλήτης σε σύγκριση με εσένα;» 

«- Ε, θα ήσουν στην περιοδεία», απάντησε σκωπτικά ο Λούις, και με αυτήν την ατάκα… νοκ άουτ ο λαλίστατος Άλι άρχισε να γελάει, καθώς δεν είχε τίποτα άλλο να πει…

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ