Τρία βασικά στοιχεία της κουζίνας για ένα ήρεμο και παραγωγικό πρωινό

Ξεκίνησε σωστά τη μέρα σου.

Τι θα γινόταν αν σου λέγαμε ότι μερικές απλές αναβαθμίσεις στην κουζίνα σου θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τα πρωινά σου;

Μία κουζίνα όσο το δυνατόν πιο λειτουργική και χαλαρωτική σημαίνει ότι η πρωινή σου ρουτίνα θα είναι απαλλαγμένη από περιττό άγχος.

Δημιούργησε ένα ”ντουλάπι πρωινού” με εύκολη πρόσβαση.

Το να έχεις τα πάντα έτοιμα και εύκολα προσβάσιμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις στην ετοιμασία του πρωινού γεύματος κάθε πρωί. Ακόμα καλύτερα, ένα καλά οργανωμένο ντουλάπι πρωινού θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

Ένα ντουλάπι πρωινού μπορεί να περιλαμβάνει μία μηχανή καφέ, τις κάψουλες, τα φίλτρα, τις κούπες σου. Εκεί μπορείς επίσης να αποθηκεύσεις το φυστικοβούτυρο, τις πραλίνες, μπισκότα, κουλουράκια κι ό,τι δεν χρειάζεται ψυγείο.

Όσο βαριεστημένα κι αν ξυπνήσεις θα ξέρεις ότι σε αυτό το ράφι θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να διαλυθεί αυτή η ομίχλη που έχεις μέχρι να πιείς μια γουλιά καφέ ή τσάι και να φας μια μπουκιά από το αγαπημένο σου πρωινό σνακ.

Αναβάθμισε το τραπέζι και τις καρέκλες σου

Το πρωινό μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για μεγάλες συζητήσεις αλλά εξακολουθεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για δημιουργικά brainstorming και για σχέδια που θες να κάνεις για τη μέρα, το σαββατοκύριακο, τις διακοπές κατά τη διάρκεια του πρωινού. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν έχεις καλεσμένους.

Φρόντισε για άνετα καθίσματα, ιδανικά για τα μεγάλα, χαλαρά πρωινά του Σαββατοκύριακου, καθώς και για τις πιο βιαστικές καθημερινές.

Επένδυσε σε μία νησίδα

Οι νησίδες είναι εξαιρετικά ευέλικτες σε μία κουζίνα. Είναι το σημείο της κουζίνας όπου οι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν, να ετοιμάσουν το φαγητό τους και να φάνε. Διαθέτει άφθονο χώρο εργασίας για την προετοιμασία κι στο τέλος εσύ θα έχεις να καθαρίσεις λιγότερα σημεία αφού πάγκος και τραπέζι σ αυτή την περίπτωση είναι ένα. Τα σκαμπό είναι τέλεια γύρω από τη νησίδα, όπου μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό καφέ, να απολαύσεις το πρωινό σου και μπόλικη συζήτηση.  

Διαβάστε ακόμη 

11 τρόποι για να διαχειριστείς το άγχος στον χώρο εργασίας σου

Το leather trend που αγαπούν τα κορίτσια της μόδας

Πηγή: Savoirville