Τρία οφέλη της ποδηλασίας που θα σε κάνουν να αφήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη

Τρία οφέλη της ποδηλασίας που θα σε κάνουν να αφήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη

Όταν σκέφτεσαι την Ελλάδα, σίγουρα δε σκέφτεσαι ότι είναι μία πόλη ιδιαίτερα φιλική στα ποδήλατα. Ωστόσο, έχουν γίνει πολύ καλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να αλλάξει αυτό το τοπίο. Έτσι είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν αφήσει τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ και μετακινούνται ολοένα περισσότερο με τα ποδήλατά τους.

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί βέβαια ιδιαίτερα περίπλοκο στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα. Οι στενοί δρόμοι, τα διπλοπαρκαρίσματα και η γενικότερη κουλτούρα των οδηγών, χρειάζεται καιρό μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο όπου σέβεται σωστά τους ποδηλάτες. Γι’αυτό πολλοί απλά επιδίδονται στην ποδηλασία τα Σαββατοκύριακα, στις γύρω περιοχές και σε πάρκα ή άλλες ξεχωριστές διαδρομές. Χρόνια τώρα ακούμε τα οφέλη του ποδηλάτου, που μπορεί επιτέλους να μας κάνουν να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, είναι καλό να έχουμε πάντα στο νου τα 3 παρακάτω πλεονεκτήματα.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Ακόμη κι αν βγάλεις μόνο τα καθημερινά καύσιμα από τα εβδομαδιαία έξοδά σου, θα δεις μεγάλη διαφορά στα οικονομικά σου. Η ποδηλασία δε σου κοστίζει απολύτως τίποτα, εκτός από τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί να αγοράσεις μία φορά. Αυτά τα χρήματα που θα γλυτώσεις λοιπόν, αν μετακινείσαι με ποδήλατο, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να εκπληρώσεις κάποια άλλη επιθυμία σου.

Καλή φυσική κατάσταση

Είτε αθλείσαι μέσα στη μέρα, είτε όχι, το ποδήλατο είναι μία ακόμη ευκαιρία για “γυμναστική”. Ακόμη και σε αργό ρυθμό, διατηρεί την φυσική σου κατάσταση σε πολύ καλά επίπεδα. Πρόκειται για ένα ακόμη είδος cardio γυμναστικής που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου χωρίς πολύ κόπο.

Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Η ποδηλασία είναι το ένα από τα πρώτα βήματα που κάνεις όταν θες να στραφείς προς έναν τρόπο ζωής φιλικότερο στο περιβάλλον. Ο κορεσμός των αυτοκινήτων, πέρα από την υγεία -και τα νεύρα μας- έχει επηρεάσει δραματικά και τον πλανήτη. Και παρόλο που σήμερα γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την κατασκευή αυτοκινήτων που δεν χρησιμοποιούν βλαβερά καύσιμα, το αποτύπωμα άνθρακα δυστυχώς δε μπορεί να μηδενιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Πέφτεις κι εσύ στην παγίδα της αυτο-αμφιβολίας;

Ποιο είναι το δικό σου μάντρα με βάση το ζώδιό σου

Πηγή: savoirville