Κλείσιμο

Tρανς γυναίκα κέρδισε τον τίτλο «Μις Ολλανδία 2023»

Μετά τη νίκη της ως «Μις Ολλανδία 2023», είναι πλέον η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο και η δεύτερη εκπρόσωπος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος μετά την Angela Ponce από την Ισπανία

Η Rikkie Valerie Kollé έγραψε ιστορία στις 8 Ιουλίου 2023, καθώς έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο «Μις Ολλανδία 2023». Η νικήτρια των καλλιστείων είναι από την Μπρέντα και φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της queer κοινότητας.

Ωστόσο, η Rikkie Valerie Kollé δέχθηκε αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που την αποκαλούν «αρσενικό». Κάποιοι, μάλιστα, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ένας «βιολογικός άνδρας» πήρε τη θέση των γυναικών στα καλλιστεία.

Μετά τη νίκη της ως Μις Ολλανδία 2023, είναι πλέον η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο και η δεύτερη εκπρόσωπος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος μετά την Angela Ponce από την Ισπανία. Είχε δηλώσει τότε στο NBC ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε στην τελική φάση. 

Οι τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενες μπορούν να διεκδικήσουν το στέμμα από το 2012. Η Kollé είναι ενεργή στο Instagram με περίπου 25.000 followers και 135 αναρτήσεις, στις οποίες ως επί το πλείστον ποζάρει με διάφορα ρούχα. Μετά τη μεγάλη της νίκη έκανε ανάρτηση στο Instagram όπου δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της. 

Πηγή: skai.gr