Το Λεξικό του Γούντι Άλεν: Ο μύθος του Χόλυγουντ μέσα από τα δικά του λόγια

Λίγες ημέρες πριν την αποχαιρετιστήρια εμφάνιση του στην Αθήνα ως μουσικός, ο σκηνοθέτης - μύθος του Χόλυγουντ σε πρώτο πρόσωπο, μέσα στα χρόνια

Ακόμα κι αν δεν είχαμε υποψιαστεί ότι ο Γούντι Άλεν παίζει κλαρινέτο με την μπάντα του περί τα 40 χρόνια τώρα, σίγουρα κάτι έχουμε καταλάβει για το πάθος του για την τζαζ. Τα soundtrack των ταινιών του είναι πλημμυρισμένα από διάσημες τζαζ συνθέσεις, - από τον Γκλεν Μίλερ έως τον Ντιουκ Έλινγκτον και τον Αλ Τζόνσον - έστω κι αν πρέπει να ανατρέξουμε στις σκηνοθεσίες του από τα 70s, τα 80s και τα 90s όπου εκεί η τζαζ είναι η φωνή της ‘γουντιαλενικής’ νεύρωσης.

Ευτυχώς, οι εμφανίσεις του με την New Orleans Jazz Band - με την οποία έχει σαρώσει τα αριστοκρατικά jazz bars της Νέας Υόρκης και με την οποία έχει ήδη επισκεφθεί τη χώρα μας το 2005 και το 2007 (στο Μέγαρο Μουσικής και στο Badminton, αντίστοιχα) - διοργανώνονται ανά τακτά διαστήματα. Τελευταία μεγάλη του έξοδος από τις ΗΠΑ ήταν το 2017 όταν το Royal Albert Hall του Λονδίνου γέμιζε μέχρι και το τελευταίο του θεωρείο για να ακούσει έναν κλαρινετίστα που δεν είναι διάσημος ως τέτοιος - απεναντίας ο ίδιος συστήνεται δημοσίως ως ένας μουσικός χαμηλής αξίας. Πάντως, έχει το προνόμιο να δρέπει δάφνες στην «πρωινή» δουλειά του στο Χόλυγουντ.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Πηγή: monopoli.gr