Τι να κάνεις εάν τα φυτά σου σταμάτησαν να αναπτύσσονται

Το να σταματήσουν να μεγαλώνουν τα φυτά σου μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, ειδικά όταν αισθάνεσαι ότι τα φροντίζεις σωστά.
Εδώ, θα δεις τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους τα φυτά σταματούν να αναπτύσσονται και τι μπορείς να κάνεις για να το διορθώσεις.

Δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά
Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα φυτά σου μπορεί να έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν είναι επειδή δεν παίρνουν αρκετά από αυτά τα συστατικά που είναι απαραίτητα. Και δεν εννοούμε μόνο λίπασμα όταν λέμε θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να είναι σε πολύ θερμό ή ψυχρό μέρος. Έτσι χρησιμοποιεί όλη την ενέργειά του για να κρατηθεί στη ζωή. Όταν τα φυτά βρίσκονται σε κατάσταση “πανικού”, μπορεί να ρίξουν τα φύλλα τους επίσης.

Άλλα σημάδια ότι το φυτό σου μπορεί να μην παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται είναι τα κίτρινα ή λεπτά φύλλα.

Υπάρχουν παράσιτα
Η αντιμετώπιση των παρασίτων είναι ο εφιάλτης κάθε plant lover, αλλά εάν τα φυτά σου έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν, τότε κάποιο από τα κοινά παράσιτα φυτών εσωτερικού χώρου θα μπορούσε να είναι η αιτία. Χρησιμοποίησε κάποιο από τα παρασιτοκτόνα που υπάρχουν στην αγορά και εάν δεν δεις κάποια αλλα΄γη ίσως θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

Χρειάζονται μεταφύτευση
Εάν έχεις τα φυτά σου στην ίδια γλάστρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να έχει σταματήσει να αναπτύσσεται. Μετά από πολλές μέρες ή μήνες σε μια γλάστρα, τα φυτά έχουν εξαντλήσει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους τους και μπορεί να έχουν γεμίσει κάθε διαθέσιμο χώρο με τις ρίζες τους.

Υπάρχουν δύο βασικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις εάν το φυτό σου χρειάζεται μεταφύτευση.

Πρώτον, πιθανότατα θα δεις τις ρίζες του να βγαίνουν από τις τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας του.
Δεύτερον, αν σηκώσεις το φυτό σου απαλά από τη γλάστρα του, θα μπορείς να δεις αμέσως εάν οι ρίζες του έχουν διογκωθεί.

Έχoυν φτάσει στο μέγιστο της ανάπτυξής τους
Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να συμβαίνει με τα δικά σου φυτά, είναι πιθανό να έχουν φτάσει στο τελικό τους μέγεθος. Όπως οι άνθρωποι και τα ζώα, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν και αυτά ένα ανώτερο όριο όσον αφορά την ανάπτυξη τους.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα φυτά είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους επειδή πολύ απλά δεν θα τον καταλάβουν όλο!

Διαβάστε ακόμη:

-ΑΥΤΟ ΤΟ DIY ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΨΟ, ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΚΡΙΒΟ

-ΤΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ NEF-NEF HOMEWARE

Πηγή: Savoirville