Τελικά πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να πάρεις καινούργιο αντηλιακό;

4 σημάδια που θα σου δείξουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις το αντηλιακό σου

Το αντηλιακό είναι πλέον must, χειμώνα-καλοκαίρι και αφορά όλους. Ο ήλιος πλέον είναι πολύ δυνατός και επικίνδυνος και επιβάλλεται να φοράς αντηλιακό όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές.

Άλλωστε, υπάρχει μια τεράστια γκάμα αντηλιακών, για όλες τις ανάγκες, για όλους τους τύπους δέρματος. Οπότε σίγουρα κάτι θα βρεις, ακόμα κι αν αναζητάς κάτι οικονομικό.

Όπως όλα όμως τα προϊόντα, έτσι και το αντηλιακό έχει ημερομηνία λήξης. Υπάρχουν κάποια που κρατάνε ένα χρόνο, κάποια τρία και κάποια που δεν αναγράφουν, αλλά είναι κάπου εκεί.

Γενικά, θα πρέπει να ξέρεις ότι αν το αντηλιακό σου λήξει, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις άλλο. Γιατί ότι ισχύει με τα τρόφιμα, ισχύει και με τα αντηλιακά. Και ειδικά με ότι έχει να κάνει με προϊόντα ομορφιάς, θα πρέπει να είσαι έξτρα προσεκτική.

Όταν κάτι λήγει, σημαίνει ότι παύει να είναι αποτελεσματικό, ότι παύει να είναι ασφαλές. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως κνησμό και ερεθισμό, ακόμα και μολύνσεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί, μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης, τα συντηρητικά που έχουν στη σύστασή τους τα περισσότερα, χαλάνε. Και τότε αναπτύσσονται βακτήρια, τα οποία σίγουρα δεν τα θες πάνω στο πρόσωπο ή στο σώμα σου.

Επίσης, πέρα από τις μολύνσεις και τη ζημιά που μπορεί να σου προκαλέσουν τα βακτήρια αυτά, εξίσου μεγάλη ζημιά μπορείς να πάθεις και από τον ήλιο. Όταν το αντηλιακό σου έχει λήξει, απλά δεν υπάρχει καμία προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του. Είσαι εκτεθειμένος εκατό τοις εκατό.

Τι γίνεται όμως, όταν το αντηλιακό σου δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης;

Σε αυτή την περίπτωση, ακολούθησε τα σημάδια.

Τα 4 σημάδια

#1 Η πυκνότητα

Αν δεις ότι το αντηλιακό σου είναι ιδιαίτερα υδαρές, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Η συνηθισμένη σύσταση και πυκνότητα αυτών των προϊόντων είναι πιο παχύρρευστη, πιο πυκνή. Σιγουρέψου, αφού πρώτα το ανακινήσεις καλά.

#2 Το χρώμα

Ακόμα μια ένδειξη ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει, είναι και το χρώμα του. Προσπάθησε να θυμηθείς ποιο ήταν το αρχικό του χρώμα και παρατήρησε αν υπάρχει διαφορά. Αν ναι τότε, πρέπει να πάει κατευθείαν στα σκουπίδια.

#3 Η μυρωδιά

Συνήθως τα αντηλιακά έχουν μια χαρακτηριστική και ευχάριστη μυρωδιά. Είναι η μυρωδιά του καλοκαιριού και απλά είναι υπέροχη. Αν όμως σου μυρίζει κάπως, τότε καλύτερα να μην το βάλεις πάνω σου.

#4 Η αποτελεσματικότητα

Αν δεν έχεις παρατηρήσει κάτι από τα παραπάνω, αλλά βλέπεις ότι το αντηλιακό σου δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, τότε φρόντισε να το αντικαταστήσεις γρήγορα. Γιατί μπορεί να μην φαίνεται ότι έχει χαλάσει, αλλά σίγουρα δεν κάνει τη δουλειά του και δεν σε προστατεύει.

Γενικά, καλό είναι να προσέχει τις ημερομηνίες λήξης. Επίσης, φρόντιζε το αντηλιακό σου να είναι σε σκιερό μέρος και να μην το χτυπάει ο ήλιος και η ζέστη.

Και να θυμάσαι πάντα, ότι το αντηλιακό είναι το μυστικό για μια νέα και υγιή επιδερμίδα.

Πηγή: Savoir Ville