Κλείσιμο

Tα χρώματα και οι τάσεις που καθορίζουν τη διακόσμηση τους επόμενους μήνες

Γιατί ψάχνουμε στη δεκαετία του '70 και τι ακριβώς είναι το wellbeing pink.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι τάσεις επικεντρώθηκαν στη διαμόρφωση των χώρων που παραχωρήθηκαν για δουλειά στο σπίτι, στο ανανεωμένο ενδιαφέρον να φέρουμε τη φύση σε εσωτερικούς χώρους και στην προσπάθεια για αγορές με πιο βιώσιμους τρόπους.

Τους επόμενους μήνες φαίνεται ότι η αναβίωση της δεκαετίας του ’70 θα είναι πιο διαδεδομένη, καθώς αγαπάμε τη διασκέδαση και την αισιοδοξία της εποχής. Για τις κουζίνες υιοθετούνται πιο δημιουργικές επιλογές σε πλακάκια, παιχνιδιάρικοι χρωματισμοί και νέα προσέγγιση στα αξεσουάρ του σπιτιού.

Υλικά

Το χαλαρό στυλ, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις της εσωτερικής διακόσμησης της δεκαετίας του ’70 έχουν βρει νέα ζωή το 2022. Περιλαμβάνει έναν συνδυασμό υφών και μοτίβων, όπως animal prints, γούνινα χαλιά, βελούδινα έπιπλα, γεωμετρικά σχήματα και καμπύλες. Υπάρχει επίσης ένα βιοφιλικό στοιχείο που απευθύνεται στη σύγχρονη αγορά, η κλίση προς φυσικά υλικά όπως rattan ή φελλό, χειροποίητα κεραμικά και μακραμέ στους τοίχους. Επίσης πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Χρώμα

Όσον αφορά το χρώμα, η τάση των 70s είναι γήινη. Γήινα καφέ, κόκκινα της τερακότας και πορτοκαλί, με χαμηλό φωτισμό. Όσοι απεχθάνονται τα έντονα χρώματα θα βρεθούν με περισσότερες επιλογές το 2022, αφού πληθαίνουν οι επιλογές των ζεστών ουδέτερων αποχρώσεων στις παλέτες των εταιρειών.

Αξεσουάρ

Όταν πρόκειται για αξεσουάρ, επίλεξε να μην γεμίσεις υπερβολικά τον χώρο. Εάν ο στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα ήρεμο περιβάλλον, δεν θέλεις ακαταστασία. Σκέψου προσεκτικά τη διακόσμηση και επίλεξε αντικείμενα που προσθέτουν ουσία στον χώρο, όπως φωτιστικά, χαλιά, μαξιλάρια χρήσιμα και ταιριαστά με τις υπόλοιπες επιλογές σου. Βάζα, καθρέφτες και κορνίζες λειτουργούν επίσης εξαιρετικά για να προσθέσεις επιπλέον οπτικό στοιχείο.

Wellbeing pink

Πρόσφατα είδαμε πολλές παστέλ κουζίνες - εξάλλου μεγάλη μερίδα ανθρώπων εκεί έξω πιστεύει ότι τα παστέλ χρώματα προκαλούν συναισθήματα χαράς και ευτυχίας. Οι ροζ κουζίνες συνδυάζονται ιδιαίτερα καλά με τον μπρούτζο και τον ορείχαλκο, που μπορούν να προσθέσουν άφθονη ζεστασιά σε έναν χώρο χωρίς υπερβολές. Οι απαλοί ροζ τοίχοι σε συνδυασμό με λευκά ντουλάπια και ορειχάλκινο υλικό δημιουργούν έναν χώρο που δεν είναι μόνο ζεστός και φιλόξενος, αλλά και σύγχρονος. Ώρα να δοκιμάσουμε το ροζ και στο υπόλοιπο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη:

Hangover θεραπείας: Τι είναι και πως να το αντιμετωπίσετε

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν κάνεις σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πηγή: skai.gr