Hangover θεραπείας: Τι είναι και πως να το αντιμετωπίσετε

Αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο εξαντλημένοι;

Κάποιοι από εμάς έχουμε γυρίσει από μία συνεδρία κατάκοποι, σαν να δουλέψαμε ένα έξτρα 8ωρο στο γραφείο, μέσα στην ίδια μέρα. Μπορεί να μη συμβαίνει μετά από κάθε συνεδρία ή σε όλους αλλά μερικοί από εμάς μπορούμε πράγματι να ταυτιστούμε με αυτή την εξάντληση μετά από μία συνάντηση με ειδικό ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, αν το παρατηρήσεις καλύτερα στο διαδίκτυο, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτή είναι μια αρκετά κοινή εμπειρία. Γνωστή και ως «hangover θεραπείας», αυτή η πτώση της ενέργειας μετά από μια συνεδρία θεραπείας έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών tweets και αναρτήσεων στο Instagram τα τελευταία δύο χρόνια. Χρειάζεται μόνο να αναζητήσεις τις λέξεις “hangover therapy” στο Twitter.

Αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο εξαντλημένοι;

Ο Chance Marshall, θεραπευτής και συνεργάτης του Self Space, λέει στο Stylist ότι όλα έχουν να κάνουν με τα εμπόδια και τα όρια που πρέπει να ξεπεράσουμε στα σκαμπανεβάσματα μιας θεραπευτικής συνεδρίας.

«Ονομάζω αυτή την αίσθηση κόπωσης ένα είδος ψυχολογικού αυξανόμενου πόνου», εξηγεί. «Η εξέλιξη είναι δύσκολη. Οι οδυνηρές εμπειρίες είναι δύσκολες. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τεράστιες αλλαγές και αντιξοότητες. Και η θεραπεία είναι επίσης δύσκολη διαδικασία».

Και συνεχίζει: «Όταν ξεκινάμε ψυχοθεραπεία, συχνά το κάνουμε για να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Αλλά το να γνωρίζουμε περισσότερα για τον εαυτό μας δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία. Όταν ανακαλύπτουμε νέα πράγματα για τον εαυτό μας – είτε θετικά είτε αρνητικά – μπορεί συχνά να νιώθουμε λίγο άβολα. Η αποδοχή κάποιων πραγμάτων ή οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε δεν είναι εύκολος δρόμος».

Αν και αυτές οι ”παρενέργειες” της θεραπείας μπορεί να ακούγονται δυσάρεστες, είναι ένα μικρό τίμημα για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η θεραπεία – επομένως δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη ψυχολογική κόπωση να μας εμποδίσει να αναζητήσουμε την υποστήριξη που χρειαζόμαστε. Εξάλλου δεν είναι κακό μετά από μία συνεδρία να βρει κανείς τον χρόνο και να ξαπλώσει ή να ξεκουραστεί σε ένα ήσυχο μέρος – αυτό επιτρέπει να πάρουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας και να διαχειριστούμε τις νέες πληροφορίες.

Ο Marshall λέει ότι ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το “hangover θεραπείας” είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. «Θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας περισσότερο από ό,τι θα κάνατε διαφορετικά. Αναζητήστε κατανόηση αντί για συμβουλές, πηγαίνετε να χαζέψετε τον ουρανό και αφιερώστε χρόνο για να μην κάνετε τίποτα. Θα μπορούσατε ακόμη να γράψετε, να τραγουδήσετε, να χορέψετε, να κρατήσετε σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο. Μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά σύντομα, αυτή η προσαρμογή στον νέο, διευρυμένο εαυτό μας γίνεται πολύ πιο οικεία και αρχίζουμε να ενσωματωνόμαστε».

Διαβάστε ακόμη:

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν κάνεις σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς

Πώς να φτιάξεις το ινδικό δροσιστικό dip, Raita

Πηγή: savoirville