Τα 3 ζώδια του νερού: Τι μας διδάσκουν και πώς λειτουργούν με τα άλλα στοιχεία

Σκορπιός, Καρκίνος, Ιχθύς

Καθώς έχουμε μπει στην εποχή του Κριού, και αποχαιρετήσαμε την εποχή του Ιχθύ, κρατάμε αυτό που μας δίδαξε ο Ήλιος στους Ιχθύς. Το κρατάμε γιατί ο Ζωδιακός κύκλος είναι ένας τροχός, πάντα συνδεδεμένος, και επειδή ενώ προχωράμε μπροστά με τον Ήλιο στον Κριό, πολλοί από τους πλανήτες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα αστέρια του Ιχθύ και πάνω μας.

Επομένως, είναι μια καλή στιγμή να μιλήσουμε για το νερό -για τα ζώδια του νερού- για το τι μας διδάσκουν και πώς λειτουργούν με τα άλλα στοιχεία.

Θα ξεκινήσουμε με τον Σκορπιό.

Επειδή ο Σκορπιός πιστεύει ότι έχει πολλά να διδάξει σε κάποιον και επειδή όμως δυσκολεύεται πολύ να κάνει ακριβώς αυτό. Όπως ο Κριός, ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Άρη, αλλά σε αντίθεση με τον Κριό, στον Σκορπιό αρέσει να περιμένει. Η αναμονή και η παρακολούθηση είναι φυσικά μέρος της στρατηγικής του Σκορπιού.

Ο Σκορπιός είναι ένα σταθερό ζώδιο παρόλο που όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μπορούν να αλλάξουν. Στην πραγματικότητα, οι Σκορπιοί λαχταρούν την αλλαγή. Η αλλαγή, όμως, ξεκινά από μέσα και βγαίνει προς τα έξω, αργά και με έντονο πάθος.

Το θέμα της αλλαγής μας φέρνει στο επόμενο ζώδιο, τον πολυαγαπημένο και συχνά υποτιμημένο Καρκίνο.

Λίγα είναι τα ζώδια που μπορούν να ξεκινήσουν και να διατηρήσουν μια αλλαγή τόσο αποτελεσματικά όσο ένας Καρκίνος. Ο Κριός εμπνέεται, ανάβει ένα σπίρτο και έχει την τάση να καίγεται γρήγορα, ο Ζυγός διαπραγματεύεται.

Ο Αιγόκερως δίνει το παράδειγμα, παίρνει τον δύσκολο δρόμο για να γίνει πιο βατός. Αλλά ο Καρκίνος; Ο Καρκίνος διαβάζει το μυαλό σου και δίνει τον τόνο, αναλαμβάνει την ευθύνη και συνεργάζεται εναλλάξ μέχρι να πειστείς ότι για να πετύχεις σημαίνει να είστε στην ίδια ομάδα, να ακολουθήσεις το παράδειγμά του. Με αυτόν τον τρόπο, ο Καρκίνος δεν μοιάζει με τον κυβερνήτη του – τη Σελήνη – που τραβάει τις αλλαγές και αντανακλάται από αυτές.

Ενώ ο Σκορπιός κατοικεί στο σκοτάδι και ο Καρκίνος στο φως, ο Ιχθύς κινείται και στα δύο.

Ο Ιχθύς είναι ευμετάβλητος και έτσι αλλάζει σχήμα, μαθαίνει μέσω της συναναστροφής, ευδοκιμεί σε σχέση με τους άλλους. Φυσικά, πολλοί προτιμούν τη μοναξιά, αλλά συνήθως ένας Ιχθύς σπάνια χρειάζεται παρέα για να νιώσει σύνδεση.

Η ικανότητά του να αισθάνεται είναι τόσο ξεκάθαρη, τόσο εκλεπτυσμένη, που του φέρνει σε μπελάδες. Επειδή τα συναισθήματά του είναι ισχυρά, επειδή δεν υποτάσσεται στη λογική ή τους κανόνες, ο Ιχθύς περνάει μεγάλο μέρος της ζωής του μαθαίνοντας να διαχωρίζει τα δικά του συναισθήματα από των άλλων, ώστε να ενεργεί με υπευθυνότητα.

Για αυτόν και πολλούς άλλους λόγους, η εποχή του Ιχθύ ρέει στον Κριό. Ο τρόπος με τον οποίο ζούμε τις ζωές μας ρέοντας ο ένας στον άλλον, εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλον, εξερευνώντας τι μπορεί να κάνει η αγάπη, προτού εξαργυρώσουμε το εισιτήριό μας από τον κόσμο — και κάνοντας φυσικά τη μοναχική μας βόλτα.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που ό,τι και εάν συμβαίνει γύρω τους παραμένουν ψύχραιμα

Τα ζώδια και οι σχέσεις: Τα ζώδια που βάζουν πάνω από όλα το πείσμα τους
 

Πηγή: www.savoirville.gr