Sadie Sink: Η παιδική της ηλικία στο Broadway και η εφηβεία της στη σειρά φαινόμενο… «Stranger Things»

Στα 20 της χρόνια, η ηθοποιός με καταγωγή από το Τέξας απολαμβάνει την επιτυχία του «Netflix effect» και τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία η «Φάλαινα»

Αν είχε ζήσει στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αγγλία, το πορσελάνινο δέρμα και τα μακριά κόκκινα μαλλιά της Σάντι Σινκ θα μπορούσαν να την είχαν κάνει μούσα των Προραφαηλιτών ζωγράφων. Ωστόσο, γεννήθηκε πριν από 20 χρόνια στη μικρή πόλη Μπρέναμ του Τέξας και τα πρώιμα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα έκαναν τη Σινκ μια από τις πιο υποσχόμενες ηθοποιούς της γενιάς της. 

Το περιοδικό «Forbes» πρόσφατα τη συμπεριέλαβε στη λίστα του. Το φαινόμενο «Stranger Things» τροφοδότησε τη διεθνή επιτυχία της Σινκ, αλλά πριν εμφανιστεί στη σειρά του Netflix, είχε ήδη χρόνια υποκριτικής στο ενεργητικό της. 

Το 2022 απέκτησε τον πρώτο της μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία «The Whale», το πολυαναμενόμενο ψυχολογικό δράμα του σκηνοθέτη Darren Aronofsky, με συμπρωταγωνιστή τον Brendan Fraser, ο οποίος επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από χρόνια απουσίας. Η ταινία θα μπορούσε να είναι το πρότζεκτ που θα αποστασιοποιήσει τη Σινκ από τη σειρά «Stranger Things» και θα αποδείξει το ταλέντο της και σε άλλους τομείς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sadie Sink (@sadiesink_)

«Ο Darren Aronofsky είναι, προφανώς, λαμπρός και η συνεργασία μαζί του ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου ως ηθοποιός και αξιοποίησα μια πλευρά των πραγμάτων, που δεν είχα εξερευνήσει πραγματικά πριν», δήλωσε η ηθοποιός τον περασμένο Ιούνιο σε συνέντευξή της στο «Vanity Fair». 

Τον Σεπτέμβριο, η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Το κοινό την χειροκρότησε όρθιο για αρκετά λεπτά. 

Ως έφηβη, η Σάντι βίωσε από πρώτο χέρι το φαινόμενο Netflix μέσω του ρόλου της στη δεύτερη σεζόν του Stranger Things, της σειράς στην οποία υποδύεται τη Max Mayfield. Η ηθοποιός χρειάστηκε να πείσει τους αδελφούς Duffer, τους δημιουργούς και σκηνοθέτες της σειράς, να την αφήσουν να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο, επειδή θεωρούσαν ότι ήταν πολύ μεγάλη για τον χαρακτήρα. Στα 14 της, πήρε τον ρόλο, που θα της άλλαζε τη ζωή. Αυτό συνέβη το 2017. Η αναγνωρισιμότητά της αυξήθηκε τρομερά εν μία νυκτί, όπως φαίνεται από τον αριθμό των ακολούθων της στο Instagram, ένα ανεπίσημο βαρόμετρο της δημοτικότητας των ανερχόμενων αστέρων. Πλέον έχει πάνω από 25 εκατομμύρια followers. 

«Τα πράγματα γύρω μου άρχισαν να αλλάζουν, αλλά εγώ δεν άλλαξα ποτέ. Τη μια μέρα πετούσα για το Λος Άντζελες για τις Χρυσές Σφαίρες και την επόμενη επέστρεφα στο σπίτι με τη μαμά μου να μου λέει να βγάλω τα σκουπίδια έξω», εξήγησε στο βρετανικό περιοδικό «Glamour» σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Το «Stranger Things» έκανε τη Σινκ παγκόσμια διασημότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix, το Σαββατοκύριακο που έκανε πρεμιέρα, το πρώτο μέρος της τέταρτης σεζόν της σειράς ήταν η αγγλόφωνη σειρά με τις περισσότερες προβολές. Όμως η καριέρα της ως ηθοποιού έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Κόρη ενός πατέρα προπονητή ράγκμπι και μιας μητέρας καθηγήτριας μαθηματικών, θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει τη διδασκαλία. Όμως η συμμετοχή της στις ταινίες «High School Musical» πυροδότησε την αγάπη της για την υποκριτική και γράφτηκε σε μαθήματα θεάτρου. Σε ηλικία 12 ετών, η Σινκ απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή του «Annie» στο Μπρόντγουεϊ, όπως ακριβώς είχε κάνει η Sarah Jessica Parker δεκαετίες πριν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sadie Sink (@sadiesink_)

Όταν η καριέρα της Σινκ άρχισε να απογειώνεται, όλη η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς: στα χρόνια που ακολούθησαν, η ηθοποιός συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς.  

Έχοντας κατακτήσει το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Σινκ εξερεύνησε νέα εδάφη τον Νοέμβριο του 2021, όταν συνεργάστηκε με την Taylor Swift. Η τραγουδίστρια ζήτησε από την ηθοποιό να πρωταγωνιστήσει στο μουσικό βίντεο-μικρού μήκους ταινία της για το τραγούδι «All Too Well», το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον χωρισμό της Swift με τον ηθοποιό Jake Gyllenhaal και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012. 

Η νεαρή ηθοποιός ασχολείται, επίσης, με τη βιομηχανία της μόδας. Έχει ήδη συνεργαστεί με πολυάριθμους οίκους μόδας. Στα 20 της χρόνια, έχει πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω της και το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό. 

Πηγή: skai.gr