Κι όμως αυτή η γάτα είναι εφτάψυχη - Είναι σχεδόν 27 ετών και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Η 27χρονη Flossie παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα με την όραση και την ακοή της, αλλά γενικότερα είναι καλά στην υγεία της  

Η Flossie, είναι σχεδόν 27 ετών - δηλαδή περίπου 120 ετών σε ανθρώπινη ηλικία -  και σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες στέφθηκε η γηραιότερη εν ζωή γάτα στον κόσμο.

Η μαυροκαφετί Flossie γάτα που ζει στη Βρετανία έλαβε επίσημη αναγνώριση ως η γηραιότερη εν ζωή γάτα από τα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες σήμερα Πέμπτη σε ηλικία - ρεκόρ 26 ετών και 329 ημερών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Αν και παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα με την όραση και την ακοή της, αλλά γενικότερα είναι καλά στην υγεία της. 

«Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με έναν κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ», είπε η ιδιοκτήτριά της Vicki Green, η οποία την υιοθέτησε από τη φιλανθρωπική οργάνωση Cats Protection τον περασμένο Αύγουστο.

«Είναι τόσο στοργική και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκιά πόσο μάλλον όταν θυμάσαι πόσο χρονών είναι. Είμαι πολύ περήφανη που η Cats Protection με ταίριαξε με μια τόσο καταπληκτική γάτα», πρόσθεσε.

Γκίνες

Η Flossie έχει μείνει σε πολλά σπίτια από τότε που ζούσε ως αδέσποτη γατούλα κοντά στο νοσοκομείο Merseyside στην πόλη Λίβερπουλ, στη βορειοδυτική Αγγλία, τους πρώτους μήνες της ζωής της.

Υιοθετήθηκε από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου, με τον οποίο έζησε για 10 χρόνια. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης πέθανε και τότε υιοθετήθηκε από την αδερφή του. Μετά από 14 χρόνια συγκατοίκισης πέθανε και η δεύτερη ιδιοκτήτρια της Flossie.Στη συνέχεια έμεινε για τρία χρόνια με τον γιο της δεύτερης ιδιοκτήτριας ωστόσο έπειτα ανατέθηκε η φροντίδα της σε εθελοντές στην οργάνωση Cats Protection.

«Μέιναμε έκπληκτοι όταν είδαμε ότι τα αρχεία του κτηνιάτρου της Flossie την έδειχναν 27 ετών», δήλωσε η Naomi Rosling, η συντονίστρια του Cats Protection.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών προτιμούν να υιοθετήσουν μια πολύ νεότερη γάτα, με τα ηλικιωμένα ζώα να ζουν συχνά τις τελευταίες τους μέρες σε καταφύγια.

«Πάντα ήθελα να δώσω στις μεγαλύτερες γάτες μια άνετη μετέπειτα ζωή», είπε η Green, η οποία ελπίζει ότι η ιστορία της Flossie θα ενθαρρύνει τους πιθανούς ιδιοκτήτες γατών να παρέχουν ένα καταφύγιο για μεγαλύτερης ηλικίας κατοικίδια ζώα.

Η γηραιότερη γάτα που έζησε ποτέ, ήταν η Crème Puff, που έφτασε στην ηλικία 38 ετών και τριών ημερών. Πέθανε στις 6 Αυγούστου 2005.

Πηγή: skai.gr