H Miley Cyrus έγινε 30 ετών! – Το αστέρι της Disney που μεταμορφώθηκε σε παγκόσμιο ποπ είδωλο

Η τραγουδίστρια, που έγινε διάσημη χάρη στην τηλεοπτική σειρά «Hannah Montana», έκανε τα πάντα για να αλλάξει την εικόνα της, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην πορεία 

Η Μάιλι Σάιρους βρίσκεται στο προσκήνιο από πολύ μικρή. Ο πατέρας της, Billy Ray Cyrus, είναι μουσικός και ηθοποιός της κάντρι και ως παιδί την έφερναν συχνά στα κινηματογραφικά πλατό. 

Πρωταγωνίστησε ακόμη και σε μια σκηνή από το «Doc», μια τηλεοπτική σειρά στην οποία ο πατέρας της υποδυόταν έναν αγροτικό γιατρό. Η τραγουδίστρια, η οποία έκλεισε τα 30 στις 23 Νοεμβρίου, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Σάιρους από παιδική σταρ της Disney έγινε παγκόσμιο ποπ είδωλο.

Αν και η τραγουδίστρια είναι γνωστή ως Miley Cyrus, οι γονείς της, Leticia Jean Finley και Billy Ray, την ονόμασαν Destiny Hope. Κι επειδή ήταν ένα χαμογελαστό μωράκι, οι γονείς της της έδωσαν το παρατσούκλι «Smiley», που στη συνέχεια έγινε «Miley». 

Όταν ήταν μόλις οκτώ ετών, η Σάιρους αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Έκανε οντισιόν για διάφορους ρόλους, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν πολύ μικρή. Τελικά, σε ηλικία 11 ετών, πήγε σε μια οντισιόν της Disney και κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Hannah Montana». Η σειρά διήρκεσε πέντε σεζόν και κέρδισε πολλά βραβεία. 

Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος και το 2010, η πανέμορφη Μάιλι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σειρά και να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική.

Η Σάιρους κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, «Meet Miley Cyrus», το 2007. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ της, «Breakout», το οποίο έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ, εν μέρει χάρη στην επιτυχία «7 Things», την οποία η τραγουδίστρια αφιέρωσε στον πρώην σύντροφό της, Nick Jonas. Χρόνια μετά την κυκλοφορία του, πολλοί κριτικοί λένε ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο άλμπουμ της μέχρι σήμερα.

Μετά την αποχώρησή της από τη σειρά το 2010, η τραγουδίστρια άρχισε να απομακρύνεται από την ποπ και να υιοθετεί μια πιο ροκ εμφάνιση και ήχο. Μια αλλαγή, που συνοψίζεται στο τραγούδι της «Can't Be Tamed». Αυτή ήταν μόνο η αρχή της μεταμόρφωσης της Σάιρους. Το 2013, έκοψε τα μαλλιά της και από πριγκίπισσα της Disney μεταμορφώθηκε σε ροκ σταρ. Ήταν ξεκάθαρο ότι η παλιά Μάιλι Σάιρους είχε φύγει για πάντα… 

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το τραγούδι «We Can't Stop». Η ίδια η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι το τραγούδι αφορούσε τα ναρκωτικά. Τον Αύγουστο, η Σάιρους έγινε και πάλι είδηση για το αμφιλεγόμενο μουσικό βίντεο στο «Wrecking Ball», ένα τραγούδι για τον χωρισμό της με τον ηθοποιό, Λίαμ Χέμσγουορθ (οι δύο τους αργότερα θα τα ξαναβρούν). Στο βίντεο, η τραγουδίστρια εμφανίζεται γυμνή πάνω σε μια μπάλα.

Στα τέλη Αυγούστου του 2013, η Σάιρους επικρίθηκε επειδή έκανε twerking κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης με τον Ρόμπιν Θικ στα MTV Music Video Awards. Το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ανάρμοστο», κατέστησε σαφές ότι ήθελε να απομακρυνθεί πολύ από την εικόνα του «καλού κοριτσιού». 

Η ιδιωτική ζωή της Σάιρους έχει γίνει, επίσης, πρωτοσέλιδο, όταν χώρισε με τον Χέμσγουορθ. Οι δυο τους χώρισαν το 2013, τα ξαναβρήκαν το 2016 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Όμως, μόλις οκτώ μήνες μετά τον γάμο, οι δρόμοι του ζευγαριού χώρισαν.

Το 2015, μετά τον πρώτο τους χωρισμό, η τραγουδίστρια συνδέθηκε ρομαντικά με τους ηθοποιούς Jared Leto και Patrick Schwarzenegger. Και το 2015, αποκάλυψε ότι είναι αμφιφυλόφιλη. Την ίδια χρονιά, ανακοίνωσε ότι είχε σχέση με το μοντέλο Stella Maxwell. Εν τω μεταξύ, η Σάιρους συνέχισε να αναπτύσσει το δικό της στυλ, το οποίο κινείται μεταξύ ροκ και ποπ. 

Η Μάιλι Σάιρους με τον πατέρας της

Για χρόνια, η Μάιλι Σάιρους και ο Billy Ray Cyrus έδειχναν να έχουν μια τέλεια σχέση πατέρα-κόρης. Αυτό άλλαξε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, όταν οι γονείς της ανακοίνωσαν ότι παίρνουν διαζύγιο μετά από 29 χρόνια κοινής ζωής. Μήνες μετά την είδηση, αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας της είχε σχέση με την 28χρονη τραγουδίστρια Firerose. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι δυο τους ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν. Αυτή η αλλαγή φαίνεται να έχει βλάψει τη σχέση τους, καθώς δεν ακολουθούν πλέον ο ένας τον άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Από τότε που έφυγε από τη Disney, η Μάιλι Σάιρους έχει χαράξει τον δικό της δρόμο, χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Η τραγουδίστρια ετοιμάζεται να συμπαρουσιάσει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του NBC μαζί με τη νονά της, Dolly Parton. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton)

Πηγή: skai.gr