Τέλος στην διαμάχη για την περιουσία του Prince 6 χρόνια μετά το θάνατό του- Πώς θα μοιραστεί και σε ποιους

Η περιουσία του εμβληματικού pop star διαμοιράζεται στους κληρονόμους τους 6 χρόνια μετά τον θάνατό του. Σε τι ύψος αποτιμάται και ποιοι την κληρονομούν τελικά δεδομένου ότι ο Prince δεν είχε παιδιά ή σύζυγο.

Tέλος στην πολύκροτη υπόθεση αναφορικά με τον διαμοιρασμό της κληρονομιάς του Pop Star Prince δόθηκε σήμερα, 6 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, καθώς δικαστής της Μινεσότα υπέγραψε την συμφωνία που μοιράζει 6 εκατ. δολάρια σε μετρητά, κέρδη από μουσικά δικαιώματα καθώς και άλλη άυλη περιουσία στους κληρονόμους του.

Ο Prince πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στην Μινεάπολη, ύστερα από υπερβολική δόση φαιντανύλης. 

Ο μουσικός δεν είχε αφήσει κάποια διαθήκη και επίσης δεν είχε σύζυγο ή παιδιά, επομένως, η ύψους 156 εκατ. δολαρίων περιουσία του πέρασε αυτόματα στα 6 ετεροθαλή αδέρφια του.

Επειδή, όμως, δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποια κατανομή της περιουσίας, οδηγήθηκαν αρκετές φορές στο δικαστήριο την τελευταία αυτή 6ετία. 

Από τα 6 ετεροθαλή αδέρφια του Prince, πάντως, τα 3 πούλησαν το μερίδιό τους στην εταιρεία Primary Wave, που αγόρασε επίσης τον εκτεταμένο κατάλογο των τραγουδιών του μουσικού τον περασμένο Αύγουστο. 

Οι άλλοι τρεις κληρονόμοι, που προσέλαβαν τον για χρόνια σύμβουλο του Prince Λ. Λόντελ ΜακΜίλαν και τον Τσαρλς Σπάισερ, κράτησαν το μερίδιό τους και συμφώνησαν σε αποτίμηση της περιουσίας αξίας 156 εκατ. δολαρίων από κοινού με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων και την Comerica Bank και διαχειριστή της περιουσίας. 

Έτσι, ο διακανονισμός για την περιουσία του Prince ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 1/8, οπότε και δικαστής της Μινεσότα υπέγραψε την συμφωνία που μοιράζει την περιουσία ανάμεσα στους 3 κληρονόμους και τις οικογένειές τους, τους συμβούλους και την Primary Wave. 

Εκπρόσωποι της Primary Wave δήλωσαν «εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την περιουσία του Prince τώρα οριστικοποιήθηκε». 

Ο ΜακΜίλαν και οι συνεργάτες του, από την άλλη, ένιωσαν «ανακουφισμένοι και συγκινημένοι που επιτέλους ξεμπερδέψαμε με το δικαστικό σύστημα και τους τραπεζίτες που δεν γνωρίζουν την μουσική βιομηχανία και δεν ήξεραν τον Prince». 

ΠΗΓΗ: GUARDIAN