Πρίγκιπας Αλβέρτος για φήμες χωρισμού με Σαρλίν: Δεν έφυγε επειδή ήταν θυμωμένη μαζί μου

Καθώς ο Αλβέρτος του Μονακό περιμένει την επιστροφή της συζύγου του πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό, απαντά στις φήμες που έχουν φουντώσει εξαιτίας της παρατεταμένης παραμονής της πριγκίπισσας στη γενέτειρά της στη Νότια Αφρική.

«Δεν εγκατέλειψε το Μονακό», λέει χαρακτηριστικά ο Αλβέρτος σε συνέντευξη του στο Peοple: «δεν έφυγε επειδή ήταν θυμωμένη μαζί μου ή με οποιονδήποτε άλλον. Πήγε στη Νότια Αφρική για να αξιολογήσει εκ νέου το έργο του ιδρύματός της και να βρεθεί με τον αδελφό της και μερικούς φίλους. Υποτίθεται ότι ήταν για μια βδομάδα, 10 ημέρες το πολύ, και [είναι ακόμα εκεί τώρα] εξαιτίας μίας μόλυνσης και όλων των ιατρικών επιπλοκών που ακολούθησαν.»

Η πριγκίπισσα του Μονακό ταξίδεψε στη Νότια Αφρική στα μέσα Μαΐου και σύντομα άρχισε να αντιμετωπίζει επιπλοκές που σχετίζονται με σοβαρή λοίμωξη ωτορινολαρυγγικής φύσης μετά την επέμβαση ανύψωσης ιγμορείου και οστικού μοσχεύματος που έκανε πριν από το ταξίδι της στη Νότια Αφρική για προετοιμασία οδοντικών εμφυτευμάτων. Εξαιτίας αυτών των επιπλοκών υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης μίας στα τέλη Ιουνίου που εξαιτίας της, έχασε τη 10η επέτειο γάμου της, στη 1η Ιουλίου και μιας τετράωρης χειρουργικής επέμβασης στις 13 Αυγούστου.

Ο πρίγκιπας τονίζει: «Δεν αυτοεξορίστηκε. Η αιτία ήταν ένα ιατρικό πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί».

Αλλά καθώς το διάστημα απουσίας της συζύγου του μεγαλώνει και είναι μακριά από το πριγκιπάτο και τα παιδιά τους-τα δίδυμα 6 ετών πρίγκιπα Ζακ και πριγκίπισσα Γκαμπριέλα - έχουν φουντώσει οι φήμες για κρίση στο γάμο τους. Τώρα ο πρίγκιπας συνειδητοποιεί ότι ίσως έπρεπε να είχε πάρει θέση νωρίτερα σημειώνοντας στο People ότι «είχα εστιάσει στη φροντίδα των παιδιών μου. Νόμιζα ότι [οι φήμες] απλά θα διαλύονταν. Αν προσπαθείς να δίνεις απαντήσεις για τα πάντα, τότε απλώς σπαταλάς τον χρόνο σου», προσθέτει ο πρίγκιπας.

Αναγνωρίζει όμως ότι οι φήμες έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε εκείνη. «Φυσικά την επηρεάζει. Φυσικά με επηρεάζει. Η παρερμηνεία των γεγονότων είναι πάντα επιζήμια... Είμαστε ένας εύκολος στόχος, επειδή βρισκόμαστε στο φως της δημοσιότητας», αναφέρει ο Αλβέρτος.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά από την πρόσφατη οικογενειακή επανένωση και αμέσως μετά την ξαφνική επίσκεψη στο νοσοκομείο της Σαρλίν την 1η Σεπτεμβρίου, η οικογένεια του Αλβέρτου προσπαθεί να παραμείνει αισιόδοξη και να επικεντρωθεί στην ανάρρωση της πριγκίπισσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ