Πώς θα μείνουν τα φυτά σου ζωντανά ενώ εσύ λείπεις διακοπές

Και πέρασε ο χειμώνας και έφτασε το καλοκαίρι και μπορείς πια επίσημα να πεις πως έχεις κάνει υπέροχη δουλειά με τα φυτά σου. Ήσουν περισσότερο από ποτέ στο σπίτι, τους έδωσες τον χρόνο που είχαν ανάγκη και τα φρόντισες όσο ποτέ άλλοτε.

Τι γίνεται όμως εάν χρειαστεί να λείψεις κάποιες ημέρες από το σπίτι λόγω καλοκαιρινών διακοπών; Πριν τρομοκρατηθείς μάθε πως υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά ενώ λείπεις διακοπές. Αρκεί να ακολουθήσεις κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές!

Άσε ήσυχους τους κάκτους και τα παχύφυτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @terraconnectedphotography33

Αρχικά να πούμε πως ένας από τους λόγους που αγαπάμε τους κάκτους είναι η “ανεξαρτησία” τους. Εάν ταξιδεύεις συχνά είναι μια ιδανική επιλογή. Απλά πότισέ τους πριν φύγεις και μετά ξανά όταν γυρίσεις!

 

Γέμισε την μπανιέρα σου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paola (@planteaholic)

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη λύση, κυρίως επειδή δεν θα σου κοστίσει τίποτα! Αρκεί να βάλεις κάμποσο νερό μέσα στην μπανιέρα σου και να τοποθετήσεις τα φυτά σου εκεί. Εννοείται πως η βασική προϋπόθεση είναι να έχουν τρύπες οι γλάστρες.

Βάλε όλα τα φυτά εξωτερικού χώρου μαζί

Μπορείς να τοποθετήσεις μαζί στη σκιά όλα τα φυτά εξωτερικού χώρου. Αυτό θα τους χαρίσει άλλες 2 ή 3 ημέρες που δεν θα χρειαστούν πότισμα. Ακόμα και τα φυτά που λατρεύουν το φως του ήλιου μπορούν να “ανεχθούν” τη σκιά για περίπου μια εβδομάδα. 

Μπάλες ποτίσματος
 

Μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές λύσεις είναι οι μπάλες ποτίσματος. Ουσιαστικά είναι μικρές πλαστικές μπάλες τις οποίες γεμίζεις με νερό και κρατάνε τα φυτά σου ενυδατωμένα. Είναι ιδανικές για μικρότερα φυτά και γλάστρες.

Προμηθεύσου με συσκευές αυτόματου ποτίσματος
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yushan (@mypeacefulmoment)

Εάν αγχώνεσαι πολύ για το πότισμα των φυτών σου μια καλή λύση είναι οι συσκευές αυτόματου ποτίσματος. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλοί τύποι τέτοιων συσκευών που θα ταιριάζουν τόσο στα φυτά όσο και στον οικονομικό σου προϋπολογισμό! Το μόνο που έχεις να κάνεις πριν φύγεις διακοπές -εκτός από το να φτιάξεις τη βαλίτσα σου- είναι να ρυθμίσεις αυτές τις συσκευές. 

 

Διαβάστε ακόμη:

-4 facts που δεν γνώριζες για τη δημιουργία του μιούζικαλ της χρονιάς, In The Heights

-Ως πότε θα δεχόμαστε ο ρατσισμός και η κοινωνική ανισότητα να επηρεάζουν την υγεία;

Πηγή: Savoirville