Πέντε τρόποι για να ξαναβρείς το κίνητρο και τον ρυθμό σου

Τι γίνεται όταν πατάς «αποσύνδεση» και βγαίνεις εκτός προγράμματος; Ναι, υπάρχουν κι αυτές οι μέρες.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει σχέδια για το μέλλον μας και τη ζωή μας. Προχωράμε στο δρόμο, που έχουμε χαράξει και προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Τι γίνεται όμως, όταν μας πιάνει ένα πράγμα, κάπως σαν τεμπελιά, κάπως σαν κούραση, κάπως σαν άρνηση και σταματάμε;

Αυτή λοιπόν, είναι μια περίοδος αποσύνδεσης από το σκοπό σου και τους ρυθμούς σου. Είναι μια ασταθής κι ομιχλώδης κατάσταση. Γενικά, μπορεί να νιώθεις αποπροσανατολισμέν@, ανασφαλής και χαμένος. Κρατάς μια αρνητική στάση σε όλα και αμφιβάλλεις ακόμα, και για τις αποφάσεις σου.

Και δεν πρόκειται για μια απλά κακή μέρα, αλλά για μια πιο μπερδεμένη φάση.

Μην αγχώνεσαι. Δεν έχεις κατάθλιψη και δεν έχει εγκατασταθεί εξωγήινος στο κεφάλι σου. Απλά, έχεις λίγο “μπουκώσει” με όλα και θέλεις λίγο χρόνο να επανακάμψεις. Γιατί θα επανακάμψεις.

Η λύση

Αν νιώθεις λοιπόν, ότι έχεις βγει εκτός προγράμματος και θέλεις να επανέλθεις, υπάρχουν τρόποι.

#1: Φτιάξε πρόγραμμα

Το ιδανικό είναι να κάνεις έναν μικρό επαναπρογραμματισμό. Φτιάξε ξανά το πρόγραμμά σου, με προτεραιότητα τα βασικά και τα επείγοντα. Αν δεις ότι μπορείς και κάτι παραπάνω, πρόσθεσε το.

Γενικά, θέλει λίγο πίεση, αλλά τόσο όσο. Τόσο μέχρι να ανταποκριθείς στα βασικά και όσο μέχρι εκεί που αντέχεις και λίγο παραπάνω.

Αν πάλι, δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς κάτι τέτοιο, υπάρχουν και τα λεγόμενα “κλαμπ προσωπικής ανάπτυξης”. Είναι κάτι σαν εκπαιδευτές, που σε βοηθούν να ξαναβρείς το νόημα της ζωής σου και να επανέλθεις στην πραγματικότητα σου. Σε βοηθούν δηλαδή, να συγκεντρωθείς ξανά στους στόχους σου.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι να συνδεθείς ξανά με το κίνητρο, που σε σπρώχνει κάθε μέρα να σηκώνεσαι και να προχωράς. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μπορεί να εμπνέεσαι και να παίρνεις δύναμη από απλά ή από σύνθετα πράγματα. Απλά πρέπει να τα ξαναβρείς.

#2: Πήγαινε διακοπές

Αφού, λοιπόν καταλάθος ή εξεπίτηδες αποσυνδέθηκες από το σύστημα, ίσως είναι καλύτερα να το αξιοποιήσεις. Πήγαινε λοιπόν, διακοπές, για να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις.

Γιατί, κάτι προκάλεσε αυτή την αποσύνδεση, αυτή την άρνηση και τη στατικότητα. Πήγαινε λοιπόν, κάπου να ηρεμήσεις το μυαλό σου και να ξεκουράσεις το σώμα σου. Είναι ευκαιρία άλλωστε, να επαναπροσδιορίσεις και να δεις πώς θέλεις να συνεχίσεις.

Οι διακοπές κάνουν θαύματα. Γέμισε τις μπαταρίες σου και κάνε loading.

#3: Βρες ένα χόμπι

Πολλές φορές το να μη σκέφτεσαι κάνει καλό στο πως σκέφτεσαι. Άσε λοιπόν, πίσω ότι σε “τρώει” κι επικεντρώσου σε μια συνήθεια που σου αρέσει ή σου άρεσε να κάνεις στο παρελθόν.

Πλέξε, ζωγράφισε, διάβασε, παίξε τένις. Ότι και να διαλέξεις θα είναι ένας καλό αντιπερισπασμός από τον “βάλτο” αυτόν που έχεις κολλήσει. Θα δεις πόσο αποτελεσματική άσκηση είναι. Το μυαλό θα ξεκολλήσει και η διάθεσή σου θα ανέβει.

#4: Ρίξε το στο shopping

Το shopping είναι πάντα μια καλή λύση για να ηρεμήσεις το μυαλό σου και να ανανεωθείς. Κάνε μια επιδρομή στην ντουλάπα σου και ξεσκαρτάρισε τα συρτάρια σου. Μετά ξεκίνα το ψάξιμο και γέμισε τα καλάθια σου.

Είναι μια πρακτική με σίγουρα αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχει μέτρο. Δεν θες να προσθέσεις κι ένα οικονομικό πρόβλημα στη ζωή σου, σε αυτή την φάση.

#5: Κανόνισε ένα πιτζάμα πάρτι

Είναι μια τέλεια και διασκεδαστική λύση για την πεσμένη σου διάθεση. Κάλεσε την κολλητή σου, παραγγείλετε, ακούστε μουσική, δείτε ταινίες, συζητήστε.

Θα περάσεις τέλεια απλά φορώντας την πιτζάμα σου. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν, αλλά εσένα η διάθεσή σου θα φτιάξει. Άλλωστε, η συζήτηση με έναν δικό σου άνθρωπο, κάποιον που σε αγαπάει και θέλει το καλό σου, μπορεί να σε επαναφέρει στο σωστό τον δρόμο.

Το βασικό είναι να βγεις γρήγορα από αυτή τη μίζερη φάση. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και σου δίνουν ενέργεια. Και μην ανησυχείς. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα κάπου -κάπου.

Διαβάστε επίσης:

Τι να φορέσεις σε μία συναυλία; Ιδού μερικές προτάσεις

4 ζώδια που δυσκολεύονται να νιώσουν γρήγορα άνετα στη σχέση τους

Πηγή: savoirville