Παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα η πριγκίπισσα της Νορβηγίας - Θέλει να ζήσει τον έρωτά της με τον σαμάνο Ντουρέκ

Οι πρόσφατες εμπορικές δραστηριότητες με τον αρραβωνιαστικό της έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν αν η πριγκίπισσα θα έπρεπε να στερηθεί τον βασιλικό της τίτλο

Η 50χρονη πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζ, παραιτήθηκε από τα βασιλικά της καθήκοντα, για να ζήσει τον έρωτά της με τον σαμάνο Ντουρέκ, τον οποίο έχει αρραβωνιαστεί. 

Οι συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ στον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Στο παρελθόν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποστασιοποίηση της δικής της εργασίας και των ενδιαφερόντων της από τις επίσημες βασιλικές δραστηριότητες.

Από τις αμφιλεγόμενες απόψεις της σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες έως τον τραγικό θάνατο του πρώτου συζύγου της, η ιστορία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας είναι ήδη μακρά. 

Οι πρόσφατες εμπορικές δραστηριότητες με τον αρραβωνιαστικό της Ντουρέκ Βέρετ, ο οποίος αυτοαποκαλείται σαμάνος, έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν αν η πριγκίπισσα θα έπρεπε να στερηθεί τον βασιλικό της τίτλο.

Τώρα η πριγκίπισσα επέλεξε να γράψει το επόμενο κεφάλαιο με τους δικούς της όρους. Η Μάρθα Λουίζ δεν θα εργάζεται πλέον για τον βασιλικό οίκο, ωστόσο θα διατηρήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας, αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία εμπορική δραστηριότητα. Ο μέλλων σύζυγός της δεν θα επιτρέπεται να εκπροσωπεί τον Βασιλικό Οίκο με οποιονδήποτε τρόπο ή να υπονοεί οποιαδήποτε σχέση.

Μάλιστα, την είδηση της παραίτησής της από τα βασιλικά της καθήκοντα φρόντισε να τη γνωστοποιήσει μέσα από το Instagram. 

«Μετά από μια περίοδο πολλών ερωτήσεων, που σχετίζονται με εμένα και τον ρόλο του αρραβωνιαστικού μου, αποφάσισα ότι προς το παρόν δεν θα εκτελώ πλέον επίσημα καθήκοντα για τον Βασιλικό Οίκο», δήλωσε η πριγκίπισσα σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram.

«Παίρνω αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με τους γονείς μου, τον βασιλιά και τη βασίλισσα, προκειμένου να δημιουργηθεί ειρήνη γύρω από τον βασιλικό οίκο», πρόσθεσε.

Πρόσφατα, υπήρξαν αρκετοί που σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να της αφαιρεθεί ο τίτλος της πριγκίπισσας, προκειμένου να δημιουργήσει μεγαλύτερη απόσταση από τον βασιλικό οίκο, αλλά τώρα διατηρεί τον τίτλο αυτό.

Σε δελτίο Τύπου, ο βασιλιάς Χάραλντ και η βασίλισσα Σόνια ευχαρίστησαν την κόρη τους για το έργο που έχει επιτελέσει για τον βασιλικό οίκο. «Εκτέλεσε το έργο της με φροντίδα, ζεστασιά και μεγάλη αφοσίωση», ανέφεραν.

Ο σαμάνος Ντουρέκ Βέρετ έχει δεχθεί επικρίσεις μετά από διάφορες αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με θέματα υγείας. Νωρίτερα φέτος, ισχυρίστηκε ότι ένα μενταγιόν τον βοήθησε να αναρρώσει από μια λοίμωξη από κορωνοϊό.

Ο σαμάνος Ντουρέκ Βέρετ προέρχεται από μια δυναστεία προφητών και θεραπευτών. Γεννήθηκε στο Σακραμέντο και αντιλήφθηκε τις ικανότητές του σε ηλικία 5 ετών. Άρχισε να εκπαιδεύεται στον σαμανισμό στα 11 χρόνια του από τη μητέρα του, που είχε ρίζες από την Ινδία και τον πατέρα του, που καταγόταν από την Αϊτή. 

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ επιβεβαίωσε το ειδύλλιό της με τον σαμάνο Ντουρέκ τον Μάιο του 2019. Μάλιστα, η ίδια τότε έγραφε χαρακτηριστικά: «Ο Ντουρέκ έχει αλλάξει τη ζωή μου, όπως κάνει με τόσους πολλούς. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η αγάπη χωρίς όρους υπάρχει πραγματικά εδώ σε αυτόν τον πλανήτη. Αγκαλιάζει όλο μου το είναι χωρίς ερωτήσεις ή φόβο. Με κάνει να γελάω περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Νιώθω τόσο ευτυχισμένη και ευλογημένη που είναι το αγόρι μου. Σε ευχαριστώ αγάπη μου, που με συμπεριέλαβες τόσο γενναιόδωρα στην οικογένειά σου. Σε αγαπώ από αυτή την αιωνιότητα στην επόμενη». 

Πηγή: skai.gr