«Οδηγός» για τα 12 ζώδια: Χαρακτηριστικά, ημερομηνίες και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αναρωτιέσαι τι πραγματικά υπονοεί κάποιος όταν λέει «είσαι από εκείνους τους Δίδυμους»;

Θέλεις να ανακαλύψεις λίγο περισσότερο τι σημαίνει να είσαι Σκορπιός; Το να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου μέσω του αστρολογικού χάρτη μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική αλλά παράλληλα διασκεδαστική δουλειά -αλλά όλα ξεκινούν από το να ξέρεις το ζώδιο, τον ωροσκόπο και τη σελήνη σου.

Σύμφωνα με τη δυτική αστρολογία, το ζώδιο αντιπροσωπεύει τον πυρήνα αυτού που είσαι. Μερικοί άνθρωποι δεν σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους όσο άλλοι, και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία που συμπληρώνουν ένα προφίλ. Για παράδειγμα, εκτός το ζώδιο έχεις και τη σελήνη – τα στοιχεία σου που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια καθώς και ο ωροσκόπος, δηλαδή τα στοιχεία που μοιράζεσαι εξωτερικά.

Καθώς θα διαβάζεις παρακάτω να θυμάσαι ότι πρόκειται για μόνο μία από τις πολλές πτυχές του πλήρους γενέθλιου χάρτη σου.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Στοιχείο: φωτιά Σύμβολο: ο κριός Πλανήτης: Άρης Οίκος: πρώτος οίκος του εγώ

Χαρακτηριστικά του Κριού: Οι Κριοί είναι ηγέτες, ορμούν στις περιπέτειες, σκαρφαλώνουν εταιρικές σκάλες και αγκαλιάζουν την ανεξαρτησία. Είναι παθιασμένοι, θαρραλέοι, ελεύθεροι και κάπως θορυβώδεις. Αλλά, για όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του Κριού, υπάρχει πάντα ένα πιο σκοτεινό κάτω μέρος. Η ζήλια, η ανυπομονησία, η κυκλοθυμία και η παρορμητικότητα. Αν μπορούν να κρατήσουν αυτά τα πράγματα υπό έλεγχο, οι Κριοί έχουν την ικανότητα και την ενέργεια να ζήσουν μια συναρπαστική, γεμάτη αδρεναλίνη κι επιτυχημένη ζωή.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Στοιχείο: γη Σύμβολο: ο ταύρος Πλανήτης: Αφροδίτη Οίκος: δεύτερος οίκος της αξίας και του χρήματος Χαρακτηριστικά Ταύρου: Είναι αποφασιστικός, υπεύθυνος και πρακτικός. Ο Ταύρος δεν είναι λάτρης των ξαφνικών αλλαγών ή της ανασφάλειας. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να οδηγήσουν σε πείσμα και δυσκολίες στις σχέσεις και στη ζωή, αλλά ο ταύρος έχει την αξιοθαύμαστη ικανότητα να παραμένει πιστούς σε αξίες, φίλους και συνεργάτες και να βλέπει τα πράγματα μέχρι τέλους. Είναι επίσης εξαιρετικοί με τα οικονομικά, προτιμούν να εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν και να εξοικονομήσουν χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν την ασφάλεια που χρειάζονται απεγνωσμένα. Είναι υπομονετικοί και ένα από τα πιο αξιόπιστα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Στοιχείο: αέρας Σύμβολο: τα δίδυμα Πλανήτης: Ερμής Οίκος: τρίτος οίκος επικοινωνίας Χαρακτηριστικά Διδύμων: Τροφοδοτείται από την περιέργεια, την κοινωνικοποίηση, τη διανοητική συμπεριφορά και το πετάρισμα από το ένα πράγμα στο άλλο. Οι Δίδυμοι έχουν δύο πλευρές: μπορεί να είναι εξωστρεφείς και παιχνιδιάρικοι, μετά σοβαροί και ανήσυχοι. Νιώθουν ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να απορροφήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή, αλλά μπορεί να είναι αναποφάσιστοι, όπως είναι λογικό, όταν ενδιαφέρονται για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Οι Δίδυμοι δυσκολεύονται με τη δέσμευση – σε δουλειά ή σύντροφο – λόγω της ανάγκης τους για περιπέτεια, νέες εμπειρίες, νέες πληροφορίες και το επόμενο συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να φέρει η ζωή. Τα καταφέρνουν καλά σε καταστάσεις όπου μπορούν να είναι δημιουργικοί και να φιλοσοφούν με άλλους.

Καρκίνος (20 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Στοιχείο: νερό Σύμβολο: το καβούρι Πλανήτης: Σελήνη Οίκος: τέταρτος οίκος του σπιτιού Χαρακτηριστικά του καρκίνου: Κυβερνάται από το φεγγάρι, το οποίο επηρεάζει αυτά τα ευαίσθητα όντα είτε τους αρέσει είτε όχι. Οι Καρκίνοι είναι άνθρωποι συναισθηματικοί, με ενσυναίσθηση και με μεγάλη φαντασία. Μπορεί να είναι αποτραβηγμένοι και μυστηριώδεις μερικές φορές, ανοίγοντας την καρδιά τους μόνο σε όσους βρίσκονται πιο κοντά τους. Δεν είναι ένα ζώδιο που ενδιαφέρεται για περιστασιακές συναντήσεις και ιστορίες της μιας νύχτας. Ενώ είναι επιφυλακτικοί μόλις κερδίσεις την καρδιά ενός Καρκίνου, θα είναι πιστός και πάντα δίπλα σου.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Στοιχείο: φωτιά Σύμβολο: το λιοντάρι Πλανήτης: ήλιος Οίκος: πέμπτος οίκος έκφρασης και του πάθους Χαρακτηριστικά του Λέοντα: Μπορούν να είναι το πιο πληθωρικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας και ενώνουν όλους τους γύρω τους με το χιούμορ και τον μαγνητισμό τους. Είναι ηγέτες και έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία και να ελέγξουν κάθε κατάσταση. Πρέπει να προσέχουν, ωστόσο, να μην ελέγχουν και τις επιλογές των άλλων. Οι Λέοντες είναι θερμοί. Τα πάνε καλά με ανθρώπους που ταιριάζουν με την ορμή και το πάθος τους.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Στοιχείο: γη Σύμβολο: η παρθένος Πλανήτης: Ερμής Οίκος: έκτος οίκος υγείας Χαρακτηριστικά Παρθένου: Ο προσεκτικός και αναλυτικός Παρθένος αντιπροσωπεύει καλά το ζώδιο της Γης. Είναι συντηρητικοί και εργατικοί και έχουν μια βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς. Αν και μπορεί να φαίνονται αδιάφοροι, οι Παρθένοι είναι στην πραγματικότητα παθιασμένοι άνθρωποι που επιλέγουν με σύνεση τα έμπιστά τους άτομα μετά από προσεκτική παρατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Παρθένος προσέχει κάθε μικρή λεπτομέρεια και ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα όπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πρακτικές και οργανωτικές τους δεξιότητες. Με αυτά τα λόγια, τα χαρακτηριστικά του Παρθένου και η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική σκέψη, ανησυχία και ακαμψία, αν αφεθούν ανεξέλεγκτα. Δεν είναι υλιστές και συχνά προτιμούν έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής που εκτιμά την πρακτικότητα παρά τη μεγαλοπρέπεια.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Στοιχείο: αέρας Σύμβολο: η ζυγαριά Πλανήτης: Αφροδίτη Οίκος: έβδομος οίκος σχέσεων Χαρακτηριστικά του Ζυγού: Οι Ζυγοί εκτιμούν τη διπλωματία, τη δικαιοσύνη και τη συνεργασία. Συχνά θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διατηρήσουν την ειρήνη και την αρμονία. Στους Ζυγούς αρέσει να έχουν έναν σύντροφο με τον οποίο να μοιράζονται τη ζωή τους. Εκτιμούν τον πολιτισμό, την τέχνη και την πολυτέλεια. Τα χαρακτηριστικά του Ζυγού τους κάνουν υπέροχους φίλους και ακροατές και μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί ηγέτες παρά την έλλειψη πρωτοβουλίας κατά περιπτώσεις.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)

Στοιχείο: νερό Σύμβολο: ο σκορπιός Πλανήτη: Πλούτωνας και Άρης Οίκος: όγδοος οίκος μεταμόρφωσης Χαρακτηριστικά του Σκορπιού: Ένα από τα πιο έντονα συναισθηματικά ζώδια στον ζωδιακό κύκλο. Είναι παθιασμένοι, πολυμήχανοι, γενναίοι και εξαιρετικά πιστοί φίλοι. Μπορεί να ζηλεύουν, αλλά η διαίσθησή τους είναι συνήθως σωστή – επομένως θα ήταν φρόνιμο να είσαι ειλικρινής μαζί τους εξαρχής. Οι Σκορπιοί επιλέγουν τους συντρόφους τους προσεκτικά με βάση τη σεξουαλική έλξη, την ευφυΐα και τη συναισθηματική σύνδεση. Έχουν έναν αέρα μυστηρίου και είναι εξαιρετικοί ακροατές, αλλά αργούν να αποκαλύψουν τα δικά τους μυστικά. Έχουν τρομερή ανθεκτικότητα και κινούνται στρατηγικά.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Στοιχείο: φωτιά Σύμβολο: ο τοξότης Πλανήτης: Δίας Οίκος Τοξότης: ένατος οίκος της περιπέτειας Χαρακτηριστικά Τοξότη: Ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιώτες του ζωδιακού κύκλου. Με περίεργο και περιπετειώδες πνεύμα, ο Τοξότης χρειάζεται την ελευθερία να κάνει το δικό του, να εξερευνήσει τον κόσμο αναζητώντας συνεχώς το νόημα της ζωής. Τα καταφέρνουν σε καταστάσεις όπου μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα. Δεν είναι γνωστοί για την τακτική τους, είναι ειλικρινείς και δυσκολεύονται να βρουν τρόπους να μεταδώσουν την αλήθεια τους με τρόπο που δεν θα πληγώσει τους ανθρώπους. Τα καταφέρνουν καλά στη ζωή, πιστεύοντας ότι το σύμπαν θα τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν μια πλήρη και συναρπαστική ζωή.

Αιγόκερως (22 Δεκ.-19 Ιαν.)

Στοιχείο: γη Σύμβολο: η κατσίκα Πλανήτης: Κρόνος Οίκος: δέκατος οίκος δημόσιας εικόνας Χαρακτηριστικά του Αιγόκερω: Ο πάντα σοβαρός Αιγόκερως παραμένει πιστός στις ρίζες του στο ζώδιο της γης. Επίμονος και οργανωμένος. Είναι παθιασμένοι σύντροφοι που δεν δυσκολεύονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Αν και μερικές φορές η υπερανάλυσή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις, οι Αιγόκεροι είναι προσγειωμένοι, ήρεμοι, λογικοί και πρόθυμοι να βρουν λύσεις σε όποια προβλήματα προκύψουν.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Στοιχείο: αέρας Σύμβολο: ο υδροφόρος Πλανήτης: Ουρανός Κυβερνώντος οίκος Υδροχόος: ενδέκατος οίκος του κοινωνικού κύκλου Χαρακτηριστικά Υδροχόου: Ο Υδροχόος είναι παθιασμένος και ιδιόρρυθμος. Μερικές φορές είναι ήσυχοι και ντροπαλοί, άλλες φορές, είναι ειλικρινείς και άμεσοι. Έχουν βαθιά συμπόνια για την ανθρωπότητα και είναι αφοσιωμένοι στην ισότητα, την ελευθερία της έκφρασης και τις πνευματικές συζητήσεις. Αν και μπορεί να φαίνονται απόμακροι, είναι ευαίσθητοι. Ελεύθεροι και ελαφρώς ασυνεπείς είναι στα καλύτερά τους όταν οι άλλοι σέβονται τις πολλές πλευρές της προσωπικότητάς τους.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

Στοιχείο: νερό Σύμβολο: το ψάρι Πλανήτης: Ποσειδώνας Οίκος: δωδέκατος οίκος του ασυνείδητου Χαρακτηριστικά Ιχθύων: Αυτό το ζώδιο του νερού είναι ιδιαίτερα διαισθητικό και συμπονετικό. Είναι εξαιρετικοί συνεργάτες και φίλοι, παρέχοντας πάντα χρόνο και αγάπη άνευ όρων. Ενώ είναι ευγενικοί και σοφοί, δεν δέχονται εύκολα την κριτική, ακόμα κι αν είναι εποικοδομητική. Αν είσαι Ιχθύς, φρόντισε τον εαυτό σου, γιατί οι ανάγκες σου έχουν επίσης σημασία.

Διαβάστε επίσης:

Μισούν πραγματικά οι γυναίκες τις άλλες γυναίκες;

Πώς να συγχωρείς ακόμα κι αυτά για τα οποία δεν σου έχουν ζητήσει ποτέ συγνώμη

Πηγή: savoirville