Ο Τζον Σίνα είπε την Ταϊβάν «χώρα» και βρήκε το μπελά του με τους Κινέζους – Η «συγγνώμη» του (vid)

Δεν ήξερε δε ρώταγε; Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην επαγγελματίας πρωταθλητής του κατς στο WWE Τζον Σίνα χαρακτήρισε την Ταϊβάν ως «χώρα» σε ένα διαφημιστικό βίντεο για την προώθηση της τελευταίας ταινίας του franchise Fast and Furious και… βρήκε το μπελά του.

Η συνέντευξη προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Κίνα, η οποία θεωρεί την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της. Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι δύσκολα θα πήγαιναν στο σινεμά για να δουν Fast and Furious, τουλάχιστον με τον… Σίνα. 

Ο Σίνα έσπευσε να αναρτήσει βίντεο στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, στο οποίο μιλά στα κινέζικα και ζητά συγνώμη για το «λάθος» του. «Έκανα ένα λάθος, πρέπει να πω τώρα, πολύ σημαντικό, αγαπώ και σέβομαι τους Κινέζους», λέει, στα Κινέζικα. «Λυπάμαι πολύ για το λάθος μου. Λυπάμαι πολύ, ζητώ συγγνώμη». 

Πάρα πολλοί Κινέζοι χρήστες δέχθηκαν τη συγγνώμη του ηθοποιού, ωστόσο κάποιοι θεωρούν ότι η «συγγνώμη» δεν είναι αρκετή, και ότι έπρεπε να δηλώσει ρητά πως «η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της Κίνας»… 

Πηγή: skai.gr