Ο περίεργος γρίφος που βάζει ο Έλον Μασκ στους υποψήφιους υπαλλήλους του (vid)

Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι ούτως η άλλως μια αγχωτική διαδικασία πόσο μάλλον αν απέναντί σου έχεις τον Έλον Μασκ της Tesla και της  Space X.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φέρεται να κάνει σε όλους τους υποψήφιους που συναντά αυτοπροσώπως μια συγκεκριμένη ερώτηση προκειμένου να τους «στριμώξει» και να διαπιστώσει πως λειτουργούν υπό πίεση.

Η Τάνια Ζάκοβιτς που είναι μηχανολόγος μηχανικός, «ανέβασε» στο TikTok ένα βίντεο για τον περίφημο γρίφο του Έλον Μασκ προς τους υποψήφιους υπαλλήλους του. Φυσικά έγινε viral καθώς το έχουν δει πάνω από 790.000 χρήστες.

«Ο Έλον Μασκ έθεσε αυτό το ερώτημα σε ανθρώπους που πήρε συνέντευξη για την SpaceX και την Tesla. Πιστεύεις ότι το έπιασες; Ας δοκιμάσουμε.

Στέκεσαι στην επιφάνεια της Γης. Περπατάς ένα μίλι νότια, ένα μίλι δυτικά και ένα μίλι βόρεια. Καταλήγεις ακριβώς στο σημείο από το οποίο ξεκίνησες. Που βρίσκεσαι;»

@pinkpencilmath

Elon’s math riddle. Can you get it?🤔##mathtricks ##fyp ##pinkpencilmath ##riddle ##brainteaser ##mathriddle ##elonmusk ##spacex ##tesla ##interviewtips ##math

♬ original sound - Pink Pencil

Εκατοντάδες χρήστες του TikTok έγραψαν στα σχόλια την απάντηση που θεωρούν ότι είναι σωστή ενώ άλλοι «τρόλαραν» γράφοντας για παράδειγμα «στο τρίγωνο των Βερμούδων» ή «μάλλον είμαι μέσα σε ένα εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα, την Ινδία ή το Τέξας».

Υπήρξαν και πιο σοβαρά σχόλια με έναν χρήστη να εξηγεί ότι δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

«Μία (απάντηση) είναι ο Βόρειος Πόλος, αλλά οπουδήποτε ένα μίλι βόρεια σε μέρος κοντά στο Νότιο Πόλο, μπορείς να περπατήσεις σε δυτική – ανατολική κατεύθυνση όπου μια πλήρης περιστροφή είναι 1 μίλι/1/2 μίλια/1/3 μίλια και ούτω κάθε εξής».

Άλλος χρήστης αναφέρει ότι και η ζώνη του Ισημερινού θα μπορούσε να αποτελεί μια λογική λύση στο γρίφο καθώς θα μπορούσες να καταλήξεις εικονικά και όχι κυριολεκτικά, στο σημείο από το οποίο ξεκίνησες.

Οι απαντήσεις πάντως που περιμένει να ακούσει ο Μασκ είναι δύο, σύμφωνα με το indy100.

Η πρώτη είναι ο Βόρειος Πόλος.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι έδωσαν αυτή την απάντηση και είναι σωστή, ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος επανέρχεται και τους ξαναρωτά «που αλλού μπορεί να είσαι».

Η δεύτερη και λιγότερο προφανής απάντηση είναι ο Νότιος Πόλος.

Εάν περιπατήσεις ένα μίλι νότια, η περιστροφή της Γης ισοδυναμεί με ένα μίλη σύμφωνα με τον Άσλι Βανς, τον βιογράφο του Έλον Μασκ.

«Λιγότεροι μηχανικοί δίνουν αυτή την απάντηση» αναφέρει ο Βανς και εξηγεί ότι ο Έλον Μασκ τους εξηγεί τον γρίφο.

Ευτυχώς πάντως οι απαντήσεις που θα δώσει ο υποψήφιος εργαζόμενος του Ελον Μάσκ δεν επηρεάζει την απόφασή του για το εάν θα τον προσλάβει ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση να είστε προετοιμασμένοι αν σχεδιάζετε μια καριέρα στην Space X ή την Tesla.

Πηγή: skai.gr