Lady Gaga: Σε 21 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε τον εκπαιδευτή σκύλων της και έκλεψε τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ της

Μετά τη ληστεία, η Lady Gaga προσέφερε 500.000 δολάρια, σε όποιον είχε τα σκυλιά της

Ο άνδρας, που πυροβόλησε τον εκπαιδευτή σκύλων της Lady Gaga και έκλεψε τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ της στο Λος Άντζελες πέρυσι, καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη. 

Ο Τζέιμς Χάουαρντ Τζάκσον, ένας από τους τρεις άνδρες που συμμετείχαν στη βίαιη ληστεία του εκπαιδευτή σκύλων, Ράιαν Φίσερ, δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η ετυμηγορία ήρθε μήνες μετά τη σύλληψη του Τζάκσον, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά λάθος τον Απρίλιο λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους.

Ο Φίσερ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση και παρέστη στο δικαστήριο τη Δευτέρα. 

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που έβγαζα την Asia, τον Koji και τον Gustav, για μια βραδινή βόλτα, όταν σε μια στιγμή βρέθηκα ξαφνικά να παλεύω με ό,τι είχα, προκειμένου να προστατεύσω αυτά τα σκυλιά από το να τα κλέψουν. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετό: με χτύπησαν, με στραγγάλισαν, με πυροβόλησαν και με άφησαν να πεθάνω, αιμορραγώντας σε ένα πεζοδρόμιο. Ο Κότζι και ο Γκούσταβ είχαν εξαφανιστεί».

Οι αρχές δήλωσαν ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ο Τζάκσον, ο Τζέιλιν Γουάιτ και ο Λαφαγιέτ Γουέιλι έκαναν βόλτες στο Λος Άντζελες, «ψάχνοντας για γαλλικά μπουλντόγκ», μια ακριβή ράτσα, που μπορεί να πουληθεί για χιλιάδες δολάρια. Συνάντησαν τον Φίσερ με τα τρία σκυλιά της ποπ σταρ κοντά στη Sunset Boulevard. 

Οι άνδρες όρμησαν στον εκπαιδευτή σκύλων της διάσημης τραγουδίστριας, φωνάζοντάς του να τα παρατήσει, καθώς άρπαζαν τα λουριά των ζώων. Ο εκπαιδευτής σκύλων τους χτύπησε, όταν ένας άνδρας προσπάθησε να τον πνίξει. 

Κατά τη διάρκεια της πάλης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Τζάκσον τον πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο πιστόλι, επιτρέποντας στους τρεις να φύγουν με δύο από τα σκυλιά, ενώ ένα τρίτο έμεινε κρυμμένο σε κάτι θάμνους. Ο Φίσερ έμεινε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. 

Ο Φίσερ ακούστηκε από μια κάμερα κοντά στο σημείο να φωνάζει: «Θεέ μου! Με πυροβόλησαν!», «Βοηθήστε με!» και «Αιμορραγώ από το στήθος μου!».

Μετά τη ληστεία, η Lady Gaga προσέφερε 500.000 δολάρια, σε όποιον είχε τα σκυλιά της. Τα σκυλιά επιστράφηκαν αρκετές ημέρες αργότερα από μια γυναίκα, που κατηγορήθηκε, επίσης, για το έγκλημα.

Δύο μήνες μετά την επίθεση, πέντε άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του Τζάκσον, τον οποίο οι αρχές άφησαν αργότερα κατά λάθος ελεύθερο.


 

Πηγή: skai.gr