Ξανά στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής επίθεσης

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει λιγότερο από δύο εβδομάδες, θα επικεντρωθεί σε μια υποτιθέμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών στη Νέα Υόρκη το 1986

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίζεται στο δικαστήριο σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην αγωγή που κατέθεσε ο Άντονι Ραπ, ο ηθοποιός, που το 2017 έκανε την πρώτη από μια σειρά καταγγελιών που ακολούθησαν εναντίον του ηθοποιού, για σεξουαλική παρενόχληση. 

Μετά τις καταγγελίες, η καριέρα του πρωταγωνιστή του «House of Cards» στο θέατρο και στον κινηματογράφο ακολουθεί καθοδική πορεία. 

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει λιγότερο από δύο εβδομάδες, θα επικεντρωθεί σε μια υποτιθέμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών στη Νέα Υόρκη το 1986. Ο Ραπ ήταν τότε μόλις 14 ετών. 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Σπέισι τον προσκάλεσε σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν και στη συνέχεια προσπάθησε να τον αποπλανήσει σε μια κρεβατοκάμαρα, αφού είχαν αποχωρήσει οι άλλοι καλεσμένοι.

Είπε ότι ο Σπέισι ήταν μεθυσμένος, τον σήκωσε στην αγκαλιά του και στη συνέχεια τον έβαλε στο κρεβάτι και σκαρφάλωσε από πάνω του. Ο Ραπ είπε ότι γρήγορα απομακρύνθηκε και στη συνέχεια σιώπησε για το τι συνέβη για τρεις δεκαετίες, καθώς και οι δύο ηθοποιοί έβλεπαν τις καριέρες τους να απογειώνονται.

Όταν ο Ραπ είπε την ιστορία του στο «Buzzfeed» το 2017, καθώς το κίνημα #MeToo άρχισε να καταλαμβάνει το Χόλιγουντ, ο Κέβιν Σπέισι είπε ότι δεν θυμάται το περιστατικό, «αλλά αν συμπεριφέρθηκα με αυτό τον τρόπο, του οφείλω την ειλικρινή μου συγγνώμη, για μια βαθιά ανάρμοστη ''μεθυσμένη'' συμπεριφορά».

Έκτοτε, όμως, η νομική ομάδα του Σπέισι δήλωσε ότι η κατηγορία είναι ψευδής. Ο Ραπ δεν παρευρέθηκε ποτέ στο πάρτι, είπαν. Ο Ραπ ζητά αποζημίωση για ψυχική και συναισθηματική οδύνη, ιατρικά έξοδα και απώλεια εργασίας.

Η δίκη έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Σπέισι, ο οποίος είναι πλέον 63 ετών.

Πριν από τρεις μήνες δήλωσε αθώος στο Λονδίνο στις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε τρεις άνδρες μεταξύ 2004 και 2015, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic.

Το καλοκαίρι δικαστής στο Λος Άντζελες υποχρέωσε τον Σπέισι να καταβάλει 30,9 εκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς της σειράς του Netflix «House of Cards», επειδή παραβίασε το συμβόλαιό του παρενοχλώντας σεξουαλικά μέλη του συνεργείου.

Το 2019, οι εισαγγελείς στη Μασαχουσέτη απέσυραν τις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση και σωματική βλάβη, που είχαν απαγγελθεί μετά τον ισχυρισμό ενός άνδρα ότι ο Σπέισι τον είχε χουφτώσει σε ένα μπαρ. Ο Σπέισι δήλωσε ότι ήταν αθώος. Ο κατήγορός του απέσυρε, επίσης, μια αστική αγωγή.

Ο Σπέισι κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «American Beauty», το 1999, στην οποία υποδύθηκε έναν απογοητευμένο πατέρα των προαστίων, που επιθυμεί την καλύτερη φίλη της έφηβης κόρης του.

Τόσο ο Ραπ όσο και ο Σπέισι αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη.

Επίσης, διαβάστε:

Πηγή: skai.gr